Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
22/07/2010

Inaugurada l’exposició “Ibtihal” de Carme Solé Vendrell

Ibithal

L'exposició es podrà visitar a la Capella de Sant Joan fins al proper 15 d'agost.

Aquest passat divendres 16 de juliol va tenir lloc a la Capella de Sant Joan la inauguració de l'exposició Ibtihal de Carme Solé Vendrell. Ibtihal és el títol del mural que Carme Solé Vendrell va realitzar per ser exposat al Fòrum de les Cultures 2004, amb la intenció de mostrar l'efecte devastador que les guerres produeixen en el infants i la constant vulneració dels seus drets. Ibtihal és el nom d'una nena de Basora mutilada per la guerra, el seu nom significa prec, súplica o pregària. Ibtihal és doncs, un crit i un prec, un cant per la pau i la justícia.
La commovedora exposició conté 18 obres entre pintures i escultures que Carme Solé Vendrell ha escollit expressament per aquesta exposició. Totes elles apel·len directament al dret dels infants a la felicitat, a la denúncia de com els seus drets elementals són vulnerats de manera continuada arrreu del món. Cadascun dels seus retrats ens mira ara a cara per exigir-nos la justícia que els hi és negada. Ibtihal és una invitació a mirar, a sentir, a viure. Ens interpel·la sobre el que som, ens arrenca de la rritna i del refugi plàcid i cotonós en que de vegades intentem convertir la nostra existència, i ens planta davant nostre, sense miraments, el crit i el silenci, la nuesa de ser, el tràgic gest de la lucidesa. L'art de Carme Solé Vendrell no admet resignació ni indiferència.
Carme Solé Vendrell ha estat sempre fascinada pel món dels infants i és per això que ha dedicat tota la seva vida a crear imatges que els donessin respostes, ajudant-los a entendre el món i fer-los arribar així, per mitjà d'espais oberts al somni, un missatge d'amor i reconeixement. L'artista va explicar en la inauguració de l'exposició que des de fa uns anys, nens que mai no coneixerà se li han fet presents en forma d'obra pictòrica, són ells qui l'han cridat a ser pintats, esculpits. Per això totes les obres que aquests dies són a la Capella de Sant Joan ens vénen a dir que no és possible un món tan injust del que tots en som víctimes.
Carme Solé Vendrell va néixer a Barcelona l'any 1944 i és il·lustradora, pintora i escultora. Des de 1968 ha il·lustrat més de 800 llibres i ha col·laborat en sèries de televisió i de teatre i ha il·lustrat textos d'autors tan diversos com Pere Calders, Miquel Martí i Pol, Mercè Rodoreda, Salvador Espriu o Gabriel García Márquez. L'any 1979 va rebre el Premio Nacional de Ilustración, el 1981 el Premi Lazarillo per les imatges de Raspall. L'any 2006 la Generalitat de Catalunya va atorgar-li la Creu de Sant Jordi.
L'acte de inauguració va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, de la Directora de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, del comissari de l'exposició, el músic, pintor i fotògraf Jaume Escala, que va fer una visita guiada per a tots els assistents, i la de la mateixa autora Carmé Solé Vendrell. L'exposició romandrà oberta al públic fins al 15 d'agost i el seu horari de visita és de dimecres a dissabte de 18 a 20 h i diumenges i festius de 12 a 14 h i de 18 a 20 h.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 22/07/2010


Segueix-nos a :