Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
09/10/2009

L’OMA organitza les sessions Tastets de llengua, per a persones nouvingudes

Són unes sessions adreçades a les persones nouvingudes que treballen en empreses de serveis, amb la finalitat d'animar-les a iniciar l'aprenentatge bàsic de la llengua catalana i donar-los els recursos que els ajudin a fer l'atenció al públic en català.

L'Oficina Municipal d'Acollida de l'Ajuntament de Vilafranca, en col·laboració amb el Servei Local de Catala del Consorci per a la Normalització Lingüística i el Patronat de Comerç i Turisme, coordina l'organització de sessions de llengua catalana per a persones nouvingudes.
Una d'aquestes accions és Tastets de llengua, que són unes sessions adreçades a les persones nouvingudes que treballen en les empreses del sector serveis, amb la finalitat d'animar-les a iniciar l'aprenentatge bàsic de la llengua catalana i donar-los els recursos que els ajudin a fer l'atenció al públic en català. Les sessions es diferencien segons l'activitat del negoci.
Així, en un curs es tractaran els temes relacionats amb l'hostaleria (com ara atendre clients al restaurant, atendre una reserva, o el vocabulari de la carta), i un altre curs formarà en temes relatius al comerç (com ara la compravenda, atendre clients a l'establiment i el vocabulari específic comercial). Aquesta és una experiència pilot que pretén anar adaptant les propostes municipals a les necessitats específiques dels diferents col·lectius de les persones nouvingudes pel que fa a la promoció i l'ús del català com a llengua vehicular.
Tastets de llengua es farà del 2 de novembre al 2 de desembre propers, els dilluns i dimecres, en sessions que tindran una durada d'1 hora (en total, 10 hores). En el cas de les sessions adreçades a l'hostaleria, seran de 2/4 de 12 a 2/4 d'1 del migdia i, per a les sessions adreçades al comerç, de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda. Les sessions tindran lloc a les dependències del Servei de Català de Vilafranca, al carrer Pere el Gran, núm. 32, 1r.
Per poder assistir a les sessions cal fer la inscripció prèvia, del 19 al 23 d'octubre a l'Oficina Municipal d'Acollida, carrer Santa Maria, núm. 2, 1a planta, en horari de dilluns a divendres, de 2/4 de 10 a 1 del migdia, per fax 93 818 10 40 o a través de l'adreça electrònica acollida@vilafranca.org
L'Oficina Municipal d'Acollida té com a principal objectiu promoure l'autonomia, la promoció personal i la integració social de la nova ciutadania. Conscient que una de les necessitats més urgents amb què es troben totes les persones que arriben a un nou territori és l'aprenentatge de la llengua autòctona, considera que la formació és clau per a poder encarar el futur i facilitar la integració social tant des del punt de vista econòmic com sociocultural.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 09/10/2009


Segueix-nos a :