Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
27/10/2009

El món dels llibres, de les biblioteques i de la lectura, protagonistes del V cicle Llibres de capçalera.

Llibres de capçalera

El cicle ofereix l’oportunitat d’aprofundir en un parell d’obres literàries, comptant amb la presència d’especialistes en cadascuna d’elles i en els seus autors.

El cicle de xerrades literàries Llibres de capçalera que, per cinquè any consecutiu, organitzen la Biblioteca Torras i Bages i la llibreria l'Odissea de Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona, dedicarà les quatre sessions d'aquest any al món dels llibres, de les biblioteques i de la lectura, per tal de commemorar els 75 anys de la inauguració de la Biblioteca Torras i Bages.
El cicle ofereix l'oportunitat d'aprofundir en un parell d'obres literàries, comptant amb la presència d'especialistes en cadascuna d'elles i en els seus autors. Aquest és el cas de Ficciones de J.L. Borges i de Firmin de Sam Savage. A la primera, que es farà a la Llibreria l'Odissea el dijous 12 de novembre, a ¼ de 9 del vespre, David Roas, doctor en Teoria de la Literatura i especialista en literatura fantàstica, ens ajudarà a aprofundir en l'obra de l'escriptor argentí Jorge Luis Borges, fent especial incidència en La biblioteca de Babel, conte que forma part de la col·lecció titulada Ficciones (1944).
Ricard Mas, historiador i crític literari, serà l'encarregat d'endinsar-nos en el món de Firmin, novel·la de l'escriptor americà Sam Savage, considerada un símbol de l'amor per la lectura, una fàbula sobre els poders transformadors de la literatura i sobre l'efecte que produeix al protagonista (un ratolí de llibreria) l'haver nascut devorant llibres: sensibilitat, poder d'observació, sentit de l'humor, intel·ligència i humanitat. Aquesta sessió tindrà lloc el 19 de novembre, a dos quarts de 8 del vespre, a la Biblioteca Torras i Bages.
Però també hi haurà dues sessions dedicades a diverses obres i a diversos autors. La xerrada a la biblioteca del dijous 5 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, que porta per títol Biblioteques de tinta i paper, on el crític literari Ricard Ruiz ens delectarà amb una selecció d'obres que ens conviden a la lectura on la biblioteca és la protagonista, com per exemple l'enigmàtica biblioteca de la novel·la El nom de la rosa, d'Umberto Eco, o la biblioteca amb més de 5.000 exemplars que contenia el Nautilus del Capità Nemo.
L'altra xerrada que es durà a terme a la Llibreria l'Odissea i que clourà el cicle el dia 26 de novembre, a un quart de 9, és Llibres, lectors i lectura… de ficció, a càrrec de l'escriptor i periodista Àlvaro Colomer. En ella se'ns convidarà a descobrir les millors històries sobre el fet de llegir, de les més agosarades a les més íntimes, de les més estranyes a les més quotidianes. A través de títols com El Club Dumas de Pérez Reverte, L'ombra del vent de Ruiz Zafón o El llibreter de Kabul, imaginarem i sentirem, a través dels personatges dels llibres, el plaer de la lectura.
I per a completar el cicle, les tertúlies literàries dels dies 27 i 28 d'octubre i 24 i 25 de novembre, on tothom hi és convidat, tractaran lectures vinculades al tema central d'enguany.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/10/2009


Segueix-nos a :