Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
22/07/2010

El tràiler itinerant de “A Catalunya reduïm accidents cada dia. Tu ho fas possible” arriba a Vilafranca

A Catalunya reduïm accidents cada dia. Tu ho fas possible

El proper diumenge 25 de juliol serà a la plaça del Penedès, de Vilafranca, el tràiler itinerant de la campanya “A Catalunya reduïm accidents cada dia. Tu ho fas possible”.

La campanya, endegada pel Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i el Servei Català de Trànsit, fa referència a la notable reducció de la sinistralitat des de l'any 2000, quan es van assumir les competències de trànsit a tot el territori català. A dia d'avui, aquesta reducció és del 62,3%, una xifra que supera amb escreix l'objectiu fixat per la Unió Europea de reduir en un 50% els morts per accident de trànsit en la dècada 2000-2010.
La campanya té com a objectiu incitar a la reflexió sobre el canvi cultural produït entre la ciutadania en matèria de seguretat viària per mitjà d'activitats en què el visitant pugui participar activament i rebi, així, de forma directa, el missatge de conscienciació. Per això, fins al proper 23 d'agost, la campanya serà present a 34 poblacions catalanes a través d'un tràiler itinerant, i diumenge serà a Vilafranca.
L'espai destinat a aquesta exposició serà un tràiler d'uns 70 m2 amb un espai exterior d'espera que recorrerà de manera itinerant tot l'àmbit geogràfic català durant els mesos de juliol i agost. Les visites tindran una durada màxima de 20 minuts i la capacitat de cada grup serà de 25-30 persones.
A l'interior del tràiler hi haurà un circuit estructurat amb espais diferenciats per a totes les activitats/eixos de la campanya:
- gràfics sobre l'evolució de la sinistralitat a la xarxa viària catalana des de l'any 2000 en relació amb els factors principals de l'accidentalitat com són la velocitat, l'alcohol i els sistemes de seguretat passiva;
- exposició fotogràfica sobre el canvi actitudinal en relació amb el trànsit d'aquesta darrera dècada;
- joc mecànic de preguntes i respostes sobre seguretat viària;
- jocs interactius sobre seguretat viària;
- projecció d'un vídeo documental amb el testimoniatge de diverses persones anònimes –accidentats, familiars d'accidentats, policies, professionals del transport, joves, gent gran, etc. – que reflexionen sobre la seguretat viària i l'accidentalitat.
A més, l'espai exterior del tràiler estarà condicionat perquè els més menuts que visitin l'exposició puguin fer activitats de psicomotricitat relacionades amb la seguretat viària i també s'habilitarà un espai on es puguin escriure missatges vinculats a la seguretat viària.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 22/07/2010


Segueix-nos a :