Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
12/07/2010

Es posa en marxa el projecte “Entrem-hi Desenvolupament Sostenible” per a la inserció laboral de persones en situació de risc d’exclusió

Entrem-hi

La setmana passada va tenir lloc al Centre Àgora de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès la presentació del pla de treball del projecte “Entrem-hi Desenvolupament Sostenible”.

El projecte està liderat per l'associació Entrem-hi (formada per l'Ajuntament de Vilafranca i les cooperatives socials Nou Verd i Nou Set) i han participat en la seva reflexió i definició la fundació Mas Albornà i la fundació ProPenedès.
El projecte té per objectiu promoure la posada en marxa de noves activitats de negoci i de serveis de suport a la inserció laboral, que permetin crear nova ocupació per persones en atur, en el marc d'un treball concertat entre múltiples agents socioeconòmics de la comarca (administracions, empreses, centres de coneixements, etc...).
Al llarg de l'any 2009, l'associació d'empreses amb finalitats socials Entrem-hi va desenvolupar un pla estratègic intern. Una de les conclusions més importants del mateix va ser la conclusió que calia definir una estratègia de desenvolupament d'un abast més ampli que no pas el de les pròpies cooperatives membres (Nou Verd i Nou Set). En definitiva, calia plantejar un desenvolupament que tingués com referència tot el territori comarcal i que estigués dinamitzat també per part de tots els actors del territori. En aquest sentit es va convidar ja des del principi a la Fundació Mas Albornà i a la Fundació ProPenedès, com a dos actors claus en aquest procés i es va ampliar l'abast d'implicació del propi Ajuntament de Vilafranca a les àrees de Promoció Econòmica, Foment de la ocupació, Serveis Socials i Medi Ambient.
En una segona etapa del projecte, està prevista la inclusió d'altres actors territorials, que poden aportar experiències i capacitats complementaries importants, com serien altres municipis, el Consell Comarcal, la Mancomunitat Penedès-Garraf, les universitats, empreses i sindicats, etc.
El projecte “Entrem-hi Desenvolupament Sostenible” vol incidir, de forma concertada, en dos reptes principals: promoure activament la inserció social i laboral de persones en situació o risc d'exclusió social; i contribuir a fer de la comarca de l'Alt Penedès un territori sostenible i responsable a nivell econòmic, social i mediambiental.
Per tal de dur a terme aquests reptes s'ha definit un primer pla de treball 2010-2012, amb les línies principals següents: 1. Identificació, avaluació, estudi i posada en marxa de noves activitats de negoci tècnicament viables, econòmicament sostenibles i social i mediambientalment responsables. Per ser desenvolupades per les empreses socials del territori, de forma individual o concertada, i que permetin oferir llocs de treball de qualitat. En aquest sentit ja s'han identificat com a potencials els sectors del comerç i les energies renovables.
2. Ampliar, aprofundir i sistematitzar la informació existent sobre el mercat de treball del territori i l'exclusió laboral de les persones amb especials dificultats, en la línia d'un Observatori comarcal del treball i la Inclusió de referència.
3. Promoure el treball en xarxa, coordinat, consensuat i concertat amb els tots els actors del territori: públics, privats, socials i econòmics, que facin partícip a tothom del projecte, en la línia d'un model de treball ecològic.
Malgrat que el pla de treball encara necessita algunes concrecions i consensos, l'acte de presentació fet a l'Àgora ha servit per constatar que cal seguir treballant “sense pressa i sense pausa”, en paraules del regidor de Foment de l'Ocupació, Raimon Gusi, per tal que el projecte comenci fort i pugui donar fruits ja a finals d'any.
Per tal d'avançar en la concreció del projecte, s'està treballant en la formalització d'un acord marc de compromisos entre totes les institucions que han liderat aquesta primera fase, que es podria concretar al llarg del darrer trimestre de l'any.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 12/07/2010


Segueix-nos a :