Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
19/05/2009

28 de maig-Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones Cartell promocional del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones d¡'aquest any 2009

La campanya d’aquest any se centra en el culte al cos i els cànons de bellesa.

El Pla per la Igualtat de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, conjuntament amb el Servei de Joventut i el Servei de Salut i Consum, fa una aposta per la promoció de la salut de les dones mitjançant la programació d'activitats de sensibilització ciutadana al voltant del 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones.
La temàtica escollida per referenciar la salut de les dones és el culte al cos i la pressió social a cenyir-se als cànons de bellesa, emmarcat en la campanya de l'Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació, que enguany està relacionada amb la crítica a la dieta estricta, que obeeix més a l'estètica que a la salut.
Durant la setmana del 25 al 28 de maig, el Punt d'Informació del programa PIDCES realitzarà una campanya informativa als IES dirigida als adolescents que podran trobar informació d'interès relacionada amb la promoció de la igualtat entre les dones i els homes i la salut.

Activitats del dia 28 de maig
Les activitats programades pel dia 28 de maig començaran a les 6 de la tarda amb el taller Estima el teu cos!, a càrrec de Dra. Elena Miguel, de l'ASSIR, organitzat per les Joves Agents de Salut. Així mateix es podrà veure l'exposició Cuida el teu cos, és únic!, realitzada pels joves i les joves que han participat en el programa Joves Agents de Salut.
A les 7 de la tarda es durà a terme el cinefòrum Salut o Estètica, a càrrec de Drac Màgic. Es tracta d'una activitat oberta a tota la ciutadania, homes i dones de qualsevol edat, que planteja una de les últimes tendències de les campanyes publicitàries, i que és la d'associar els imperatius estètics amb l'aspecte saludable o la salut de les dones.
Aquests dos actes, de caràcter gratuït, es faran a la sala d'actes de l'AV de les Clotes, plaça de la Verema, 1, planta baixa.
Així mateix al Casal de les Dones, servei municipal del Pla per la Igualtat, s'ha programat un taller en el que es treballarà sobre la “Felicitat conscient”, per tal de valorar també la salut en la comprensió profunda de qui som i com aquesta coneixença ens condueix a la gestió eficaç de la pròpia vida, a càrrec de Mercè Salat, psicòloga. La primera sessió tindrà lloc el dimecres 27 de maig amb el tema La recerca de la felicitat: Què és ser feliç? On buscar-la? Com trobar-la?. La segona sessió es farà el dimecres 3 de juny i es parlarà sobre Els obstacles de la felicitat: creences, prejudicis i pors. La darrera sessió serà el dimecres 10 de juny i es treballarà Com generar felicitat en les nostres vides: la consciència, el sentit de la vida, el present, els objectius, la confiança, la gratitud, el cos.
Aquest taller es realitzarà al Casal de les Dones, plaça de la Verema, 1, els dimecres de 2/4 de 6 a les 7 de la tarda. Cal inscriure's prèviament enviant un correu electrònic a casaldona@vilafranca.org o bé trucant al 93 890 32 18. Les places són limitades.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/05/2009


Segueix-nos a :