Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
05/07/2010

Els Tallers d’Estiu de música i danses tradicionals arrenquen amb la novetat d’un taller de glosa i de percussió de mà

Taller d'estiu   Imatge d'una edició passada.

Al voltant de 60 persones s’han inscrit als tallers d’instruments, 18 persones a danses i 8 persones a glosa.

Del 5 al 9 de juliol juliol tindrà lloc la cinquena edició dels Tallers d'Estiu de música i danses tradicionals, un cicle organitzat per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet amb la col·laboració de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i de l'escola Estalella i Graells. 
L'instrument més demanat en aquesta edició ha estat la gralla amb 20 persones inscrites, seguida de l‘acordió diatònic amb 9 persones i 8 inscripcions al timbal. També 7 persones s'han inscrit al taller de percussions, 6 al taller de flabiol, 5 a sacs de gemecs, i 3 a tarota. El professorat d'instruments està format per: Jordi Mestres i Jaume Aguza a la gralla, Francesc Sans (sac de gemecs), Pere Romaní (acordió diatònic) i Lluís Giménez (timbal), Cristina Boixadera (flabiol i tambor), Dani Carbonell (tarota) i Víctor Pedrol (percussions de mà del Mediterrani).
Les classes d'instruments tradicionals es fan tant a nivell grupal com individual. També hi ha l'opció de classes per a grups ja consolidats o amb ganes de formar-ne un. Aquestes tindran lloc des del dia 5 fins al 9 de juliol des de les 4 de la tarda fins a les 9 del vespre.
El taller de danses tradicionals tindrà lloc totes les tardes de 7 a 2/4 de 9 del vespre i serà impartit per Ricard Serra i Rosa Boncompte.
El taller de Glosa, cançó improvisada e son acompanyament, serà impartit per Carles Belda, tot un mestre de la cançó improvisada. Hi participaran 8 alumnes, des de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre, durant 3 dies.
Tots els tallers es fan als diferents espais de l'escola Estalella i Graells. 

La Mostra de música i danses tradicionals al pati de l'Estalella
Com a cloenda dels tallers, el divendres dia 9 de juliol, hi haurà la mostra de música i danses tradicionals al pati de l'escola Estalella i Graells a les 9 del vespre. En la mostra hi participaran tots els alumnes i oferiran un repertori variat amb tots els instruments que s'han treballat en els diferents tallers: gralla, timbal, flabiol, sac de gemecs, acordió diatònic, tarota, castanyoles, pandereta catalana, req (pandereta àrab) darbuqa (tambor àrab).
Les danses ens oferiran el xotis, l'andró, la masurca i el vals coupée, entre d'altres.
La cançó improvisada també tindrà la seva oportunitat amb la presentació de graciosos garrotins, cançons de panderos... i totes les variants d'improvisació possibles.
En fi, es podrà veure una mostra de la varietat instrumental i de tallers que hi ha hagut durant tota la setmana.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 05/07/2010


Segueix-nos a :