Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
20/05/2010

La preinscripció a les Llars Municipals d’Infants fa preveure una matriculació amb xifres semblants a les del curs passat

(C)Wifred Llimona

Segons la regidora d’Educació, Ramona Suriol, s’ha assolit el principal objectiu de l’equip de govern que és poder oferir places de llar d’infants públiques per a tots els infants de 2-3 anys que les sol·licitin.

Divendres passat va acabar el procés de preinscripció a les Llars Municipals d'Infants que gestiona l'Ajuntament de Vilafranca. El nombre de sol·licituds rebudes ha estat pràcticament idèntic al de l'any passat. Enguany s'han rebut un total de 420 sol·licituds de preinscripció, 5 més que l'any passat en el mateix període. Això fa preveure que, tot i que en el procés de matriculació la xifra acostuma a disminuir entre un 6 i un 7%, no es puguin atendre inicialment totes les demandes, tal com ha passat els darrers tres cursos escolars. De tota manera, l'experiència d'anys anteriors també permet afirmar, que, deixant de banda la testimonial oferta de places de nadons de la llar El Parquet, entre l'inici del curs al mes de setembre i les setmanes posteriors, es produeixen moviments i baixes que acaben fent que es pugui donar resposta a la totalitat de la demanda. Enguany l'oferta de places s'ha ampliat amb una aula més i es passa de 22 aules a 23 i d'un total de 44 educadors/es a 46. Això fa que el nombre d'infants als quals no se'ls podrà assignar plaça el proper 2 de juny sigui menor al de l'any passat.
Segons la regidora d'Educació, Ramona Suriol, s'ha assolit el principal objectiu de l'equip de govern que és poder oferir places de llar d'infants públiques per a tots els infants de 2-3 anys que les sol·licitin. En aquest sentit, i fruit del resultat de la preinscripció, es pot afirmar que tots els nens i nenes de Vilafranca nascuts l'any 2008 tindran una plaça garantida a les llars municipals d'infants per al proper curs.
Cal remarcar també que, gairebé cada any, famílies que no viuen a Vilafranca fan empadronaments fraudulents per intentar obtenir unes puntuacions que no els corresponen, vulnerant clarament els drets d'altres famílies que presenten adequadament la seva documentació. Tal com es va fer amb les famílies que van intentar cometre algun frau en els processos d'assignació de places escolars de les etapes obligatòries, les sol·licituds presentades durant el període de preinscripció a les Llars Municipals d'Infants que presenten alguna sospita d'irregularitat, seran investigades per la Policia Local. Igualment es vetllarà per evitar que hi hagi algun cas en el que es presenten certificats mèdics de malalties inexistents, una altra de les pràctiques utilitzades per poder obtenir més puntuació.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/05/2010


Segueix-nos a :