Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/05/2010

La consellera de Salut inaugura el nou edifici del Consorci del Laboratori Intercomarcal de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf

(C) Wifred Llimona La consellera Marina Geli i l'alcalde Pere Regull en la inauguració del laboratori.

Aquest nou laboratori permet gairebé triplicar l’espai de què disposaven fins ara i donar millor servei a l’increment d’activitat que s’ha donat a la seva àrea d’influència.

La consellera de Salut, Marina Geli, acompanyada per l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha inaugurat aquest dimecres el nou edifici del Consorci del Laboratori Intercomarcal (CLI) de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf. Aquest nou edifici, situat de forma contigua a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, permet gairebé triplicar l'espai de què disposaven fins ara i donar millor servei a l'increment d'activitat que s'ha donat a la seva àrea d'influència.
El nou edifici del CLI compta amb més de 1.500m2, fet que suposa un important increment, ja que l'antic laboratori, ubicat dintre de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, disposava tan sols de 450m2. Amb el trasllat al nou edifici s'alliberen espais per a l'ampliació dels serveis quirúrgics i d'urgències de l'hospital.
El CLI s'organitza com una xarxa territorial de laboratoris clínics bàsics, que estan integrats en els hospitals corresponents. D'aquesta manera pot donar un servei ràpid i de qualitat, basant-se l'alta capacitació dels seus professionals i la innovació tecnològica.
El Consorci del Laboratori Intercomarcal de l'Alt Penedès, l'Anoia i el Garraf va néixer el 2002 com a resultat de la unificació de l'antic Consorci del Laboratori de l'Anoia, el Laboratori Clínic Intercomarcal de Vilafranca del Penedès i el Laboratori de l'Hospital Residència Sant Camil, de Sant Pere de Ribes. L'any 2007 va ampliar el seu àmbit d'actuació, mitjançant la gestió dels laboratoris del Consorci Sanitari Integral situats a l'Hospital Dos de Maig i a l'Hospital General de l'Hospitalet i finalment la del laboratori del nou hospital de Sant Joan Despí.

El nou CAP
En declaracions als mitjans de comunicació, la consellera ha destacat l'elevada inversió que ha fet la Generalitat per ampliar l'Hospital Comarcal, que arriba als 10 MEUR, així com la que farà per construir el nou Centre de Salut, a l'avinguda de la Pelegrina, que estarà al voltant dels 9 MEUR. Geli ha recordat que aquest equipament porta un retard com a conseqüència d'un canvi de projecte per cobrir més serveis dels inicialment previstos i d'un problema de finançament d'una obra de tant de volum. La consellera ha assegurat que aquests problemes ja estan resolts i ara està en mans de l'empresa pública GISA la seva tramitació. La consellera espera que abans d'acabar aquest any puguin començar les obres del CAP i que estiguin enllestides el 2012.
Per la seva banda, l'alcalde Pere Regull s'ha congratulat de l'anunci de la consellera i ha desitjat que aquesta ocasió sigui la definitiva per donar l'impuls definitiu al nou CAP, ja que és una urgència de fa molts anys per Vilafranca. Regull ha recordat que els terrenys per al nou CAP estan cedits a la Generalitat des de l'any 2005.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/05/2010


Segueix-nos a :