Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
12/03/2008

Comencen les obres de construcció del nou aparcament soterrat de la rambla de Sant Francesc

Amb el treballs previs d’instal·lació d’una tanca perimetral de seguretat i l’inici de la retirada del mobiliari urbà, aquest dijous es dóna el tret de sortida a les obres de construcció de l’aparcament soterrat de la rambla de Sant Francesc.

Un cop completada la instal·lació de la tanca, que permetrà aïllar la zona d'obres del seu entorn més immediat, passat Setmana Santa es col·locarà la senyalització vertical dels canvis que l'obra suposarà a nivell de mobilitat, aparcaments i seguretat. 

En aquest sentit, degut a les obres de l'aparcament, es preveuen actuacions en els dos laterals de la rambla per tal de millorar i garantir una bona mobilitat. Així, el lateral dels números parells (el de l'escola St. Josep) es preveu que passi a ser de sentit únic en direcció a Sant Martí Sarroca. Aquest mesura permetrà fer en aquest lateral una actuació d'ampliació de la vorera, des de la cantonada amb el carrer de Sant Pere fins a la cantonada amb l'avinguda de Tarragona, que passarà a tenir una amplada de 2,5 metres. 

Aquesta ampliació de vorera té l'objectiu de garantir la seguretat i la mobilitat dels vianants en aquest lateral de la rambla, tenint en compte que hi ha l'accés principal a un centre escolar utilitzat diàriament per centenars d'infants i famílies. 

D'altra banda, al lateral dels números senars (lateral del Casino) es preveu restringir la circulació rodada de manera que només hi puguin accedir els vehicles de càrrega i descàrrega i els del veïnat. Així mateix, degut a les obres i com a mesura de seguretat, se suprimiran les places d'estacionament regulat existents al voltant de la rambla de Sant Francesc. 

Cal recordar que les parades del mercat dels dissabtes afectades per les obres de la rambla es traslladaran de manera temporal en aquest lateral de la rambla de Sant Francesc, al lateral dels números parells de la rambla de Nostra Senyora, en un tram de la plaça de Llorens i Barba, en el tram final del carrer de la Parellada i al carrer del General Prim, a continuació de les parades de planter. En aquestes ubicacions, les parades mantindran una continuïtat de recorregut en el recinte del mercat setmanal. 

Immediatament després de Setmana Santa, es preveu iniciar els treballs d'excavació i construcció de l'aparcament de la rambla. Aquest aparcament estarà connectat amb l'aparcament de la plaça del Penedès mitjançant un túnel de dos nivells que passarà pel costat del monument a Milà i Fontanals. Justament, el monument quedarà fora de l'àmbit afectat per les obres i no serà necessari fer-hi cap actuació especial per protegir-lo. 

La construcció de l'aparcament de la rambla és un projecte de vital importància per enfortir el centre de Vilafranca com a nucli sociocultural, comercial i de serveis, ja que, un cop finalitzat, es dotarà el centre amb més de 300 noves places d'estacionament soterrat. 

Aquesta actuació suposarà una inversió total de més de 6 milions d'euros, entre la construcció de l'aparcament amb dues plantes soterrades i la urbanització posterior de la nova rambla de Sant Francesc. Els treballs està previst que s'allarguin fins a final d'estiu de 2009. Amb aquest aparcament Vilafranca disposarà de 521 places d'estacionament soterrat al centre de la ciutat i d'una rambla renovada i amb uns espais funcionals i de qualitat. Així, el projecte d'urbanització de la superfície de la rambla reproduirà l'esquema actual de quatre fileres d'arbres i tres passejos, si bé s'aprofitarà per renovar els materials i el mobiliari urbà.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 17/04/2008


Segueix-nos a :