Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
20/05/2009

Els nois i noies de 6è de primària participaran al Cantània a l’Auditori municipal

Cantània

Uns 400 nois i noies de 6è de primària interpretaran plegats la cantata 'Arion i el dofí. Per molts anys, Cantània!', encarregada i produïda per l’Auditori de Barcelona.

Els propers dimarts 26 i dimecres 27 de maig tots els nois i noies que fan sisè curs de primària a les escoles de la Vila interpretaran plegats una cantata en el XIX Memorial Josep Anton Casas de música a l'escola. Aquest memorial es va instaurar amb la voluntat de recordar la figura de Josep A. Casas, una persona que va treballar molt en la sensibilització musical dels infants a Vilafranca abans que la música tingués un reconeixement oficial dins el currículum escolar.
L'objectiu que any darrera any mou l'Ajuntament a organitzar aquesta activitat juntament amb les escoles és que tots els nens i nenes, sense distinció, puguin participar d'una mateixa activitat i en siguin els protagonistes. Ja se sap que la música uneix les persones, i ajuntar totes les veus dels nois i les noies de sisè al voltant d'una activitat musical en el moment de dir adéu a l'ensenyament de la Primària ha generat un record i una vivència musical inoblidable per als joves que hi han participat.

Una vegada més amb l'Auditori de Barcelona
Enguany, els 400 noies i nois que fan sisè de primària interpretaran plegats la cantata que porta per títol Arion i el dofí. Per molts anys, Cantània!. Aquesta cantata ha estat encarregada i produïda per l'Auditori de Barcelona i també serà cantada també a la Sala Simfònica de l'Auditori de Barcelona, a Mataró, Olot, Manresa, Granollers, Figueres, Terrassa, Cubelles, Salamanca, Pinto, Parla, Getafe, Leganés i Alcorcón. Totes aquestes ciutats participen a Cantània, una activitat adreçada a l'alumnat de primària. Cada any, l'Auditori de Barcelona encarrega una cantata per a gran cor i 9 instrumentistes. Els encàrrecs es fan a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi que creen la seva obra atenent les característiques d'aquesta activitat concreta, entre elles que es canti bàsicament amb una veu, que hi hagi un gran cor de nens i nenes a l'escenari i hi participin músics d'alt nivell professional.
Cantània és una activitat amb diferents fases d'actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat de música a la seva aula i concerts finals interpretats per l'alumnat. Per tant, és el treball de tot un any.
Arion i el dofí. Per molts anys, cantània! és una obra del compositor Albert Guinovart i text de l'escriptor David Nel·lo. La direcció musical anirà a càrrec de Josep Prats i Elisenda Carrasco. La cantata compta amb el suport de l'Obra Social de Caixa Terrassa i de la Generalitat de Catalunya. 

La cantata
L'Ajuntament de Vilafranca programa diverses activitats al llarg del curs escolar per donar suport a la sensibilització musical, en la línia d'oferir recursos que complementin el treball que fan els especialistes de música a totes les escoles. Aquestes iniciatives inclouen les audicions de petit format de la Fira Musical per als alumnes de 1r a 4t de primària; un concert participatiu a través de la història de la música del segle XX, dins del marc de l'activitat Sona a Cinquè!, per a tot l'alumnat de 5è de primària i la Cantata.
Aquest any la cantata es farà en dos dies, dimarts 26 i dimecres 27 de maig, a l'Auditori Municipal de Vilafranca. Tots dos dies l'hora d'inici serà les 7 de la tarda. Els familiars dels cantaires tindran les entrades que seran distribuïdes des de les escoles.  Les entrades que puguin quedar disponibles, segons l'aforament de la Sala, es podran recollir a partir d'una hora abans de l'espectacle a les taquilles de l'Auditori Municipal de Vilafranca (a partir de les 6 de la tarda). L'entrada és gratuïta. 

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/05/2009


Segueix-nos a :