Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
25/05/2009

Dissabte a la tarda es farà una visita cultural als centres religiosos de Vilafranca

Aquesta visita permetrà a tothom qui hi estigui interessat conèixer diversos centres de culte presents al municipi, així com les persones, la religió, les característiques de cada centre, com se celebren els seus cultes, etc.

El Pla per la Convivència i el Civisme de l'Ajuntament de Vilafranca, el Centre UNESCO de Catalunya-Unescocat i el Grup de Diàleg Interreligiós de Vilafranca organitzen la primera Visita Cultural als Centres Religiosos de Vilafranca del Penedès, que se celebrarà aquest dissabte 30 de maig, entre les 4 de la tarda i 2/4 de 9 del vespre. Aquesta visita permetrà a tothom qui hi estigui interessat conèixer diversos centres de culte presents al municipi, així com les persones, la religió, les característiques de cada centre, com se celebren els seus cultes, etc. La proposta és realitzar un recorregut pels sis espais de culte, tot dedicant un espai curt de temps a cada centre.
El recorregut de les visites començarà a les 16h de la tarda a l'Església Evangèlica Baptista, al carrer d'Amàlia Soler, 133. Sobre les 16,45h de la tarda es podrà conèixer el Centre de Culte de la Comunitat Musulmana, al carrer de Moja, 47. A 17,30h de la tarda, a l'avinguda del Garraf, 24, al barri del Molí d'en Rovira, s'obriran les portes de la nova seu de l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies. A les 18,15h de la tarda serà el torn dels Testimonis Cristians de Jehovà, els quals mostraran el seu espai de culte ubicat al carrer de Pau Benach, 4, al barri de Sant Julià. Pel que fa a la comunitat catòlica, s'obriran les portes de l'Església de Sant Francesc, al carrer de Sant Pere, 3bis. Per últim, a les 19,45h del vespre, a l'Escorxador, membres de la comunitat Fe Baha'i explicaran les seves creences i la tipologia dels seus cultes. 
Un cop acabada la visita als espais de culte s'oferirà un petit refrigeri per als assistents al mateix espai de l'Escorxador. Val a dir, també, que per als desplaçaments llargs d'un centre de culte a un altre hi haurà un servei d'autocar per tal que les persones participants puguin seguir la ruta còmodament. Les persones interessades a fer la visita poden apropar-se a les 16h de la tarda directament a l'Església Evangèlica per iniciar el recorregut. Aquelles persones que no puguin acostar-se en aquesta hora, poden anar-se incorporant a la visita als diferents centres en l'horari establert. No cal inscripció prèvia.
Vilafranca és un municipi divers des del punt de vista religiós, amb presència de comunitats i persones catòliques, evangèliques, musulmanes, testimonis de Jehovà i de l'Església de Jesucrist dels Sants del Darrers Dies (mormons), i bahá'ís... Totes aquestes comunitats participen del Grup de Diàleg Interreligiós de Vilafranca creat l'any passat.
En un ambient de cordialitat, les comunitats religioses que participen del Grup de Diàleg Interreligiós de Vilafranca obren les portes per oferir la seva hospitalitat i explicar in situ qui són, què creuen i què fan. Aquesta primera visita als centres de culte de Vilafranca vol afavorir l'acostament a una realitat propera, però potser desconeguda; en definitiva, una oportunitat per conèixer de primera mà com són per dins i què s'hi fa a diversos centres religiosos de Vilafranca.
Per a qualsevol dubte o informació, es pot trucar al Pla per la Convivència i el Civisme, al carrer de Santa Maria, núm. 2 primera planta, tel. 93 892 03 58.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 25/05/2009


Segueix-nos a :