Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
30/10/2009

El Servei de Català de Vilafranca i de l’Alt Penedès inicia una nova edició del programa Voluntariat per la llengua

L’acte que serveix de començament de les trobades de les parelles es farà el dia 5 de novembre que ve, a les 6 de la tarda, a la sala d’actes de la Creu Roja.

El Servei de Català de Vilafranca i de l'Alt Penedès inicia una nova edició del Voluntariat per la llengua, el programa que permet que persones catalanoparlants es trobin amb persones que estan aprenent l'idioma per xerrar durant una estona cada setmana: són les parelles lingüístiques. L'acte que serveix de començament de les trobades de les parelles es farà el dia 5 de novembre que ve, a les 6 de la tarda, a la sala d'actes de la Creu Roja (sota del nou local del servei de català, al carrer de Pere el Gran, 32, de Vilafranca).

Inici de les trobades
En aquest acte es presentaran les noves parelles que es començaran a trobar a partir de la setmana següent (o bé es retrobaran algunes de les havien participat en el programa anteriorment). També s'hi donarà la informació necessària relacionada amb el funcionament del Voluntariat i el material que tenen a l'abast els components de les parelles per facilitar les converses. Així mateix s'informarà de les activitats que, com a complement de les trobades setmanals, una comissió creada amb aquesta finalitat organitza per a les persones que participen en el programa. Finalment, es projectarà el reportatge que s'ha elaborat en format DVD sobre del I Aplec del Voluntariat per la llengua i dels cursos de català, que es va fer a Olèrdola el mes de juny passat. L'elaboració d'aquest DVD ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Garraf.
El Voluntariat per la llengua és un programa que funciona tot l'any, tot i que les edicions més significatives són les que coincideixen amb l'inici dels dos quadrimestres dels cursos de català per a adults, els mesos de març i d'octubre de cada any. És un programa obert a la participació de tota la població, amb la finalitat d'impulsar i estendre l'ús social de la llengua catalana en tots els àmbits. El funcionament és molt senzill: es tracta de posar en contacte persones que voluntàriament estiguin disposades a destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar en català amb unes altres que necessiten reforçar la pràctica oral o millorar l'expressió de l'idioma. Aquest programa s'adreça només a persones majors d'edat.

El CPNL
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 81 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 30/10/2009


Segueix-nos a :