Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
09/10/2009

Dissabte se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental

Salut mental

El proper dissabte 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental.

Per aquest motiu, el Servei de Salut de l'Ajuntament de Vilafranca i el Cine-club Vilafranca han organitzat per al dissabte 17 d'octubre, a la sala d'actes de l'Escorxador, una sessió de cinema amb el documental Una cierta verdad (2009), dirigit per Abel García Roure. Durant el període de gairebé dos anys, les vides de cinc personatges de la pel·lícula s'entrecreuen en l'entorn del servei de salut mental d'un hospital. Seguint l'estela d'aquestes cinc històries, la pel·lícula ens mostra a través d'un viatge emocional la recerca d'una escletxa de llum en l'enigmàtic univers de l'esquizofrènia. Abans del documental, es projectarà el curtmetratge E.T. Estamos tocaos elaborat pels membres del Club Social 'El Roure' de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de l'Hospitalet de Llobregat (AFEMHOS). La projecció tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda a la sala d'actes de l'Escorxador.
El Dia Mundial de la Salut Mental busca enguany concentrar l'atenció mundial en la identificació, tractament i prevenció d'algun trastorn emocional o de conducta. Per això, aquesta jornada se centra en la importància de l'atenció primària i de la medicina comunitària per la salut mental. Existeixen un gran desconeixement i prejudicis cap a la malaltia mental que fan que moltes vegades qui necessiten ajuda la demani tard. Per tant, és necessari augmentar la formació i la sensibilització de la societat entorn als problemes de salut mental i, en concret, dels metges d'atenció primària i pediatres per facilitar que abordin adequadament la salut física i mental de forma integral. 
A Espanya existeix la probabilitat que el 15% de la població pateixi un trastorn mental al llarg de la seva vida i un 3% dels adults tindrà un trastorn mental greu que dificulta intensament la seva vida en aspectes bàsics com les relacions socials, l'ocupació, o l'habitatge autònom. Els estudis realitzats han demostrat clarament que la intervenció primerenca no només contribueix a la recuperació ràpida i completa de les persones amb malaltia mental sinó que també porta a la persona a una millor integració en la societat. No obstant això, actualment menys de la meitat de persones amb malaltia mental rep un tractament.
Per altra banda, el dimarts 20 d'octubre, ¼ de 10 del matí, l'espai Amb el terrat ben moblat, del magazine Plaça Penedès, de Ràdio Vilafranca, tractarà sobre com gestionar el dol davant la pèrdua d'una persona estimada. El tema es tractarà amb dues persones membres de l'associació Tornar a Somriure.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 09/10/2009


Segueix-nos a :