Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
20/05/2010

Una conferència de Francesc Torralba dóna inici a la Festa de la Gent Gran en Marxa

(C)Wifred Llimona

En un saló de sessions de la Casa de la Vila ple de gom a gom, Francesc Torralba va parlar sobre la soledat creativa i com escoltar la Gent Gran.

Una conferència del professor de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, va donar inici dilluns a la Festa de la Gent Gran en Marxa, que se celebra durant tota aquesta setmana a Vilafranca. En un saló de sessions de la Casa de la Vila ple de gom a gom, Francesc Torralba va parlar sobre la soledat creativa i com escoltar la Gent Gran. Els actes van continuar dimarts amb una caminada des de la regidoria de la Gent Gran, al carrer Vidal, fins a la Girada on es va lliurar a l'alcalde Pere Regull un programa de la festa, tres persones grans van llegir tres poemes que feien menció de l'acte. L'AV de la Girada també va rebre un programa de la festa i un escrit en què se li passa el testimoni de les festes de primavera-estiu, ja que la de la Girada serà la primera festa de barri de Vilafranca. l'acte va acabar amb un animat ball per tots els assistents.
Dimecres 19 de maig hi va haver cinema amb la pel·lícula Siempre a tu lado, amb Richard Gere i Joan Allen, al cinema Kubrik. Aquest dijous dia 20 es farà un acte al Poble Nou, concretament al parc Tívoli on alumnes de ball de Mery Fernández, dels casals d'avis de Caixa Penedès, faran una demostració. L'activitat continuarà divendres dia 21 a l'Espirall amb una ballada de sardanes amb al cobla Catània, a la plaça del Dr. Bonet, a partir de les 7 de la tarda.
Dissabte dia 22 tindrà lloc la tradicional Festa de la Gent Gran i homenatge a les parelles amb més de 50 anys de convivència. Es tracta d'una festa adreçada a persones de 75 anys en endavant de Vilafranca. La festa es farà al Pavelló Firal i hi haurà servei de bus llançadora gratuït des del c/ Gral. Prim des de les 4 de la tarda (la festa comença a les 5).
El darrer acte de la Festa de la Gent gran en Marxa serà diumenge 23 de maig, a partir de les 7 de la tarda a l'Auditori amb la representació d'Antologia de la Sarsuela. L'espectacle està dirigit per Helena Bayo, directora d'òpera i sarsuela, i es representaran fragments de reconegudes obres com Doña Francisquita, Luisa Fernanda, La tabernera del puerto i Cançó d'Amor i de Guerra. Els intèrprets solistes estaran acompanyats per tres corals de gent gran de Vilafranca, la Societat Coral El Penedès, la coral Tercera Primavera i la coral del Casal de Gent Gran del Tívoli, amb un total d'unes 100 persones. Ja es pot afirmar que l'Auditori estarà ple de gom a gom.
L'objectiu de la regidoria de la Gent Gran amb aquesta festa és propiciar la participació de la gent gran i lluitar contra la solitud d'aquest col·lectiu, és a dir, que les persones grans participin directament en les activitats, no com a simples espectadors sinó implicant-s'hi i sent-ne protagonistes. La regidoria vol potenciar aquesta festa per ubicar-la dintre del calendari festiu de Vilafranca.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/05/2010


Segueix-nos a :