Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
27/05/2010

S’inaugura al claustre de Sant Francesc l’exposició “Oriol Sàbat, una poètica de l’escultura”

(C)Oriol Sàbat

Totes les peces que es veuran al Claustre de Sant Francesc contenen una poètica implícita que el mateix Oriol Sàbat llegirà el mateix dia de la inauguració.

A partir d'aquest divendres, a les 8 del vespre, i fins al 24 de juny es podrà visitar al Claustre de Sant Francesc la mostra escultòrica de l'artista Oriol Sàbat. La proposta s'inclou dins el cicle “Paraules al Claustre” que el Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca ha posat en marxa aquest mes de maig.
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Oriol Sàbat (Barcelona, 1967) mostra en aquesta ocasió els seus treballs escultòrics fruit del seu estudi i manipulació de materials naturals com troncs, branquillons i altres elements estretament lligats a la naturalesa. L'Oriol en capta les formes artístiques amagades i les fa evidents després de fer una lectura simbòlica de la forma i donar-li un significat artístic i al·legòric. Amb un llarg currículum artístic, aquesta és la segona vegada que Oriol Sàbat exposa la seva obra a Vilafranca. Resident a Sant Sadurní d'Anoia, la seva obra pictòrica es va poder veure a la Sala dels Trinitaris l'any 1998.
Conreador de tècniques tan diverses com la pintura, la ceràmica, l'escultura, l'audiovisual i la poesia, ha obtingut diferents premis d'àmbit nacional: finalista del Premi Nacional de Pintura Juan Ramón Masoliver (1998), i el primer premi d'aquesta mateixa convocatòria l'any 2000. L'any 2001 li va ser atorgat el 9è Premi de Pintura La Rambla. Ha exposat regularment la seva obra des de l'any 1989 tan en mostres individuals com col·lectives. Les més recents han estat a la Galeria Montserrat Costa de Barcelona i la Galeria Fidel Balaguer, també de Barcelona.
Com a poeta, Oriol Sàbat va editar l'any 2008 el llibre que porta el seu nom a l'editorial Insòlit amb textos d'escriptors tan prestigiosos com J.Corredor-Matheos, Albert Mercadé i Susana Rart, així com poemes del mateix Oriol Sàbat. El llibre conté a més una acurada mostra de les seves pintures i escultures. Tanmateix inclou el DVD del curtmetratge escrit per Oriol Sàbat, Cursa cap a no-res, que també es podrà visionar en el marc de l'exposició del Clasutre de Sant Francesc.
Totes les peces que es veuran al Claustre de Sant Francesc contenen una poètica implícita que el mateix Oriol Sàbat llegirà el mateix dia de la inauguració. Els poemes aniran acompanyats de la dansa de la ballaria argentina Maria Binetti. Aquest acte tindrà lloc divendres a les 8 del vespre i serà presidit pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi.
L'horari de visites de l'exposició serà de dimecres a dissabte de 19 a 21h i els diumenges i festius de 12 a 14 i de 19 a 21h.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/05/2010


Segueix-nos a :