Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
22/10/2009

Antoni Castells crida a l'optimisme i l'autoconfiança davant la situació de crisi.

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya ha estat el protagonista de la 18a edició de Tribuna Oberta Vilafranca, que ha reunit nombrosos empresaris i personalitats del Penedès. (Font: Unió Empresarial del Penedès)

Font : www.uepenedes.com
----------------------------------------------------------------
ANTONI CASTELLS: "ARA ENS HO JUGUEM TOT"
Vilafranca, 21 d'octubre de 2009

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells, ha estat el protagonista d'una nova edició dels dinars-conferència de Tribuna Oberta Vilafranca. La ponència ha dut per títol “La Catalunya que mira endavant” i ha reunit nombrosos empresaris i personalitats del Penedès.

Castells ha fet una crida a l'optimisme i ha reclamat autoconfiança a tots els sectors que tenen alguna cosa a dir en el camí per superar la crisi. Pel que fa a la tasca del Govern, ha assegurat ser conscient de la importància d'estimular l'economia, una lliçó que tots els governs van aprendre amb la Gran Recessió dels anys '30. Ha avisat, però, que aquests estímuls s'han de mantenir quan l'economia comenci a remuntar, perquè "el malalt encara estarà massa dèbil per caminar sol"

Segons el conseller, Catalunya té els mateixos símptomes de debilitat econòmica que la resta del món, però amb tres trets diferencials específics: una taxa d'atur molt alta respecte les grans economies d'Europa (en dos anys ha pujat del 6,1% al 15,9%), una caiguda en picat del sector immobiliari i una dependència important respecte l'exterior (un 10% de dèficit comercial).

En aquesta ocasió, a diferència d'altres crisis del passat, "Espanya es troba afortunadament en la zona euro i no pot devaluar la moneda per recuperar-se, per tant, cal buscar altres alternatives". Per Castells "calen reformes profundes per augmentar la competitivitat, cal consens i pacte de totes les forces polítiques i cal un lideratge i un projecte que engresqui el país". En aquest sentit, s'ha mostrat optimista: "afrontem la crisi en bones condicions; ens trobem immersos en una tempesta, però mai fins ara havíem tingut un vaixell tan sòlid per sortir-ne". Ha recordat també que "aquest és el moment decisiu, ara ens ho juguem tot, cal prendre decisions complicades i Govern, oposició i món econòmic i empresarial han d'impulsar aquest canvi plegats"

Pel que fa al paper del Govern tripartit i del PSC a Madrid, Castells ha assegurat que "hem de ser capaços de parlar sense complexos, ara més que mai, sobre què necessita Catalunya, perquè estem cridats a liderar el conjunt de l'Estat en el seu resorgimen. Sovint em provoca admiració veure amb quina eficàcia sis diputats bascos tanquen acords a Madrid, mentre nosaltres, amb molts més, triguem mesos i anys".

Tribuna Oberta Vilafranca és una iniciativa de l'Ajuntament de Vilafranca i a la Universitat Oberta de Catalunya amb la col·laboració de la UEP, El 3 de Vuit, la Cambra de Comerç de Barcelona, La Caixa, UVIPE, Miquel Torres SA, Clousure Systems Espanya, Serveis Lingüístics Penedès, Hotel Domo i la Xarxa per a la Promoció d'Escoles Productives.

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 22/10/2009


Segueix-nos a :