Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/07/2010

Text de la moció sobre l'Estatut aprovada en Ple extraordinari a l'Ajuntament de Vilafranca

Regidors   L'alcalde i regidors de l'Ajuntament amb una pancarta de suport a la manifestació del 10 de juliol.

L'Ajuntament aprova una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut amb el suport de tots els grups municipals, excepte el PP.

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, en sessió extraordinària de Ple, va aprovar en la sessió del dilluns 5 de juliol de 2010 el següent acord:

“Atès que el Tribunal Constitucional ha dictat sentència en relació a l'Estatut de Catalunya.
Atès que aquesta sentència ha suposat una retallada considerable a la columna vertebral i als principals eixos de l'Estatut, i ha suposat una retallada al nostre horitzó nacional i d'autogovern.
Atès que no s'ha respectat la voluntat del poble de Catalunya expressada democràticament el 18 de juny de 2006, quan va votar de manera favorable al nou Estatut de Catalunya, mostrant així el seu suport.
En relació als antecedents exposats, s'adopten els següents
ACORDS
PRIMER.- Mostrar el rebuig de l'ajuntament de Vilafranca del Penedès a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.
SEGON.- Mostrar el suport de l'ajuntament de Vilafranca del Penedès a les resolucions que de manera majoritària es prenguin al Parlament de Catalunya en la sessió que es celebrarà els propers dies.
TERCER.- Declarar el nostre municipi de Vilafranca del Penedès moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució espanyola, en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica, en resposta a aquesta sentència humiliant.
QUART.- Instar la ciutadania del nostre municipi que participi de manera massiva a la manifestació convocada a Barcelona pel proper 10 de juliol a les 18h.
CINQUÈ.- Comunicar l'adopció d'aquests acords al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat, al Govern espanyol i a les entitats municipalistes de Catalunya”. 

El Plenari es va celebrar amb la presència de 19 dels seus 21 membres i va aprovar amb 18 vots a favor (PSC, CiU, CUP, ERC i ICV) i 1 vot en contra (PP).
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/07/2010


Segueix-nos a :