Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
12/05/2010

Les samarretes de la FM’10 són atemporals, temàtiques i amb dues lectures diferents

Samarretes FM 2010

Hi ha cinc models diferents, que són temàtics i no incorporen la referència de l'any 2010.

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca del 2010 ja han presentat les samarretes d'enguany, que han estat dissenyades per l'estudi gràfic Ladyssenyadora. La primera novetat és que no hi ha un sol model sinó que n'hi ha cinc, dues per a adults (cadascuna amb la versió de màniga curta o bé de tirants), dues per a nens i una per a nadons.
Les samarretes d'adults són temàtiques. La primera d'elles està dedicada a la diada de Sant Fèlix i incorpora elements típics de la diada castellera del dia 30 d'agost, com ara faixes, castellers, gralles, etc. Tot aquest conglomerat d'il.lustracions i tipografia formen la silueta de la lletra “F”, seguint la línea dels corporis que formen una de les imatges gràfiques de la festa major d'enguany. És una samarreta de color clar per ser portada de dia. La segona samarreta d'adults porta per lema “lluïdes processons”, i incorpora elements del seguici dels dies 29, 30 i 31 d'agost com el vestuari dels balls, les peces del bestiari o la pirotècnia, entre d'altres, formant la silueta de la lletra “M”. Al ser un acte nocturn la samarreta és més fosca.
D'altra banda, les samarretes per a infants simbolitzen la Festa Major petita i estan fetes a partir de dibuixos de nens i nenes vilafranquins que han donat la seva visió particular del drac, l'àliga, els gegants, les gralles... Uns dibuixos que es poden reconèixer si es miren de prop, ja que de lluny formen la silueta del número 1 (talla 7-12 anys) i el número zero (talla 3-7 anys). Per últim, la samarreta dels nadons (talla 3 mesos-dos anys) és la coma (‘). 
A les samarretes no hi figura l'any, ja que en certa manera són atemporals, tot i que el conjunt de totes elles formen FM'10, seguin el lema que inspira la imatge gràfica de la Festa Major: “Tots fem Festa Major”.
El preu de les samarretes és de 10€ la infantil i 14€ les d'adult
Comprar la samarreta suposa col·laborar amb la Festa Major, i enguany els Administradors volen que en quedi constància. Totes les samarretes portaran un adhesiu de colors que es podrà enganxar als corporis en el mateix moment de fer la compra. Sota el lema “Dóna color a la Festa Major amb la teva col·laboració”, el quintet vol que també sigui la ciutadania qui participi activament en l'evolució dels cinc corporis, que fins ara tan sols recullen les intervencions del pregoner, l'estampera i la Coordinadora de Grallers. 

Més marxandatge
A banda de les samarretes, els administradors han presentat dos models de plaques i un imant/obridor construïts a partir dels mocadors casteller i falconer amb la intenció de reformular elements ja existens amb nous formats i reutilitzant materials.
Les samarretes d'adults es vendran amb la placa petita inclosa, tot i que també es podran adquirir per separat a 1,5€ i a 2€. L'imant per a la nevera es podrà comprar per 2€. 
El marxandatge de la Festa Major es començara a vendre aquest cap de setmana a l'estand dels Administradors de les Fires de Maig. A partir de dissabte vinent es podran comprar a la parada que els Administradors tindran al mercat setmanal dels dissabtes, davant de l'ajuntament.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 12/05/2010


Segueix-nos a :