Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
13/05/2009

El Ball de Diables de Vilafranca organitza les I Jornades sobre Cultura Pirotècnica Tradicional

Jornades sobre pirotècnia cultural Cartell de les jornades.

El dissabte 23 de maig es realitzaran a Vilafranca aquestes jornades, en què reconeguts experts en el camp de la cultura traquera valenciana i la pólvora ens donaran pistes per a resoldre la qüestió de com és que ens meravella tant el foc pirotècnic.

El dissabte 23 de maig del 2009, a Vilafranca del Penedès es realitzaran les I Jornades sobre la Cultura Pirotècnica Tradicional, en què reconeguts experts en el camp de la cultura traquera valenciana, la pólvora i les diverses expressions de la cultura pirotècnica tradicional ens donaran pistes per a resoldre la qüestió de com és que ens
meravella tant el foc pirotècnic. Ens explicaran, per exemple, una història versemblant sobre l'origen de la pòlvora, la seva primigènita utilització amb finalitats militars i com es va succeïr el seu pas a usos festiu. 
També coneixerem manifestacions pirotècniques festives molt poc conegudes i aspectes insòlits de la indústria pirotècnica. També podrem conèixer de primera mà quin és el sentiment i la filosofia de vida que hi ha darrera la manera de viure les festes amb pirotècnia al País Valencià. I finalment coneixerem festes de diversos països mediterranis, com Itàlia o Malta, que utilitzen pirotècnia en les seves posades en escena.
En un moment d'incertesa com el present, amb una Directiva europea sobre la comercialització d'articles pirotècnics, que, si no es trasposa correctament, amenaça amb deixar fora de la legalitat pràctiques pirotècniques molt populars i molt exteses arreu del territori, les jornades volen contribuir a enriquir el debat que aquests dies està tenint lloc per tal de trobar solucion, per tal que cap manifestació festiva que utilitzi pirotècnia (de les més conegudes a les més minoritàries) resulti afectada per aquesta directiva de forma negativa. Per això, la jornada està concebuda com un desafiament al
nostre àmbit de coneixement, una oportunitat per ampliar la nostra visió sobre el què és la pirotècnica i tota la cultura que l'envolta.

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 13/05/2009


Segueix-nos a :