Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
10/05/2010

Novecento, d’Alessandro Baricco, al cicle “Fora de Sèrie” al Teatre Cal Bolet

Novecento

El segon dels espectacles, aquest divendres 14 de maig, és 'Novecento', una obra teatral d’Alessandro Baricco interpretada per la companyia Teatre Portàtil.

El teatre municipal vilafranquí inclou de tant en tant en la seva programació d'espectacles professionals, una tanda de propostes en què la proximitat amb els actors, les emocions, l'acció, la paraula o els silencis fan que els espectadors sentin el teatre en estat pur, més a prop. Durant tres divendres d'aquest mes de maig, i emmarcats en un cicle anomenat “Fora de Sèrie”, es poden veure a Cal Bolet tres espectacles de petit format que prometen sorprendre el públic pel seu format íntim, per ser multidisciplinars, trencadors o fins i tot subversius. Les funcions tenen lloc a les 21 hores del vespre al preu de 9 euros. L'aforament és de 80 localitats no numerades situades a l'escenari. 

Novecento
L'obra comença quan Dany Boodman, un dels maquinistes del transatlàntic Virginian, que fa la ruta entre Europa i Amèrica a principis del segle XX, la troba sobre el piano de cua del saló de ball de primera classe una caixa de cartró amb un nadó en el seu interior. Es fa càrrec del nen i li posarà el seu nom, afegint-li com a homenatge el nom de l'any que inaugura el nou segle. El nen es dirà Dany Boodman T. D. Lemon Novecento i es convertirà en el més gran pianista de tots els temps, amb tanta fama que es diu que hi ha persones que compren el passatge tan sols per a escoltar-lo tocar. Malgrat que Novecento mai ha baixat del vaixell en el qual va néixer, sap la olor que fa un carrer de Londres o com és la llum que es contempla al capvespre des d'un pont de París i és capaç de descriure amb precisió llocs als quals només ha viatjat amb la seva imaginació. Només en una ocasió el pianista tractarà de baixar del vaixell, però quan està a punt de trepitjar terra ferma, fa mitja volta i, sense pronunciar paraula, torna al vaixell, renunciant al seu propi somni per sempre més.
Alessandro Baricco (Torí, 1958) és un dels exponents de la narrativa italiana contemporània, traduït arreu del món. Baricco es va convertir en un fenomen literari mundial amb la publicació de la novel·la Calma el 1996, traduït a disset idiomes. Les novel·les de Baricco oscil·len sempre entre el real i l'oníric. L'estil es caracteritza per una concepció personal del ritme narratiu i sobretot d'una certa idea de l'estètica, servint-se per a això de l'experimentació de variats girs i registres.
La companyia Teatre Portàtil acostuma a representar les seves obres en pisos, terrasses i oficines, transformant aquests espais en inaudites sales de teatre. Han representat Novecento en menjadors, patis, associacions, biblioteques, despatxos... De fet, els seus espectacles són tan petits precisament per poder permetre aquesta mobilitat i proximitat. La formen Martí Baltà (escenògraf i interiorista), Jon del Vas (actor i professor de tècnica vocal) i Ferran Utzet (director de teatre). 

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 10/05/2010


Segueix-nos a :