Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
21/05/2009

Les Aules MAP de Vilafranca, exemple de bones pràctiques en la Trobada Estatal de Ciutats Educadores celebrada a Granollers

Congrés RECE

El tema d’aquesta trobada, que es celebra cada dos anys, va ser “L’Educació com a eix transformador de la ciutat” i va aplegar més de tres-cents tècnics municipals, representants polítics i educadors de tot l’Estat.

Del 12 al 14 de maig va tenir lloc la IX Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE), organitzada per l'Ajuntament de Granollers. El tema d'aquesta trobada, que es celebra cada dos anys, va ser “L'Educació com a eix transformador de la ciutat” i va aplegar més de tres-cents tècnics municipals, representants polítics i educadors de tot l'Estat, que van tenir ocasió de reflexionar sobre el paper que juga la ciutat que educa omplint de valor, de contingut i de riquesa a la societat, essent alhora l'escenari de proximitat en l'ensenyament a través d'una participació activa.
Una part de la trobada va servir per presentar experiències i projectes de bones pràctiques, marc en el qual l'IDAP (Institut d'aprenentatge Productiu) de l'Ajuntament de Vilafranca i l'IES Milà i Fontanals van exposar les línies fonamentals del programa “L'Aprenentatge Productiu a l'ESO–Aules MAP” Aquest programa de formació s'aplica als centres vilafranquins des de l'any 2002 i, fins al dia d'avui, ha permès atendre a 150 alumnes. Té com a premissa la interacció amb la ciutat en l'acció educativa i és un exemple de coresponsabilitat entre l'administració local i els centres escolars en l'educació de l'alumnat amb més desavantatges educatives.
La Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE) forma part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) que es va iniciar l'any 1990, moment en el que es redacta la Carta de Ciutats Educadores amb motiu del seu primer Congrés, celebrat a Barcelona aquell mateix any. Actualment hi pertanyen 400 governs locals de 35 països del món i la seu de l'associació continua essent a la Ciutat Comtal. L'Ajuntament de Vilafranca és membre d'AICE des dels seus inicis.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 30/09/2009


Segueix-nos a :