Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
19/05/2010

Una conferència obrirà el cicle de música antiga al Claustre de Sant Francesc

Claustre de Sant Francesc

Josep Dolcet obrirà el cicle de música antiga amb una conferència el dia 26 de maig, a 2/4 de 8 del vespre.

Josep Dolcet obrirà el cicle de música antiga amb una conferència, fent una aproximació a l'època i es comentaran els concerts per tal de donar a conèixer aquest tipus de manifestació artística.
Josep Dolcet és doctor en musicologia i professor de música. S'ha format a la Universitat de Barcelona, al Conservatori Superior Municipal de Barcelona i a l'antic “Instituto Español de Musicología” del CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Ha exercit com a músic pràctic, docent, arxiver i assessor musical, però ha centrat els seus esforços en la recuperació d'obres inèdites del patrimoni musical català, especialment dels segles XVIII i començaments del XIX. En aquest sentit ha investigat i publicat obres de compositors com Domènec Terradellas, els germans Pla, Ferran Sor o Ramon Carnicer, moltes d'elles en l'editorial i discogràfica Tritó, de Barcelona, de la qual n'ha estat fundador.
Ha publicat diversos articles en revistes especialitzades i de divulgació i ha col•laborat en obres col•lectives sobre música catalana antiga, alhora que ha impartit cursets i conferències sobre la mateixa especialitat. Per altra banda ha col•laborat amb diferents orquestres, conjunts musicals i festivals a l'hora de recuperar i posar en circulació obres desconegudes del passat musical català, ja sigui en la preparació de concerts o en la realització d'enregistraments. 

La conferència serà una introducció als concerts de música programats:
Dia 2 de juny: "El món del llaüt", amb Andreas Martin, laudista de reconegut prestigi internacional.
Dia 9 de juny: "El barroc català: la música íntima", a càrrec de Scala Aretina.
Dia 16 de juny: "Una vetllada amb Telemann evocant París", a càrrec del Grup de cambra de l'Orquestra Barroca Catalana, amb Eduard Martínez al clavicèmbal.

Els concerts, que formen part de la programació professional de música de l'Auditori Municipal, es faran al Claustre de Sant Francesc, a les 8 del vespre, els tres primers dimecres de juny. 

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 19/05/2010


Segueix-nos a :