Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
03/05/2010

Francesc Sanuy farà el pregó de les Fires de Maig.

Fires de Maig

Del 14 al 16 de maig se celebrarà a Vilafranca una nova edició de les Fires de Maig o dels Enamorats.

Del 14 al 16 de maig se celebraran les Fires de Maig o dels Enamorats, la gran Fira multisectorial de Vilafranca, amb una història que es remunta al segle XVI i que representa la màxima expressió de la vitalitat i la diversitat comercial del Penedès.
S'espera una assistència de més de 40.000 visitants durant els tres dies de Fires, que la comissió formada pel Patronat de Turisme de Vilafranca i representants dels comerços i les empreses participants, ha planificat amb diverses novetats i atractius. La principal novetat d'aquest any, i amb l'objectiu d'anar reinventant i renovant, és potenciar les àrees de enogastronomia, amb una gran mostra de plats i vins i caves penedesencs, i l'enoturisme, amb un espai amb l'oferta enoturística del Penedès. Una altra gran novetat és la creació de jornades professionals de formació dins la fira. Igualment s'han potenciat els sectors tradicionals com l'automoció amb la campanya del sorteig de 5.000€ per les compres de vehicles durant les fires, i una acció especial de promoció de cotxes ecològics o de baixes emissions, i el comerç amb una campanya de promoció d'articles i serveis especials per la fira i amb millores en la senyalització del pavelló. 

Francesc Sanuy, pregoner
L'encarregat de donar el tret de sortida a una nova edició de les Fires de Maig o dels Enamorats serà l'advocat i economista Francesc Sanuy, que pronunciarà el tradicional pregó el proper dimecres 12 de maig des del Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilafranca, a partir de les 20 hores del vespre.
Francesc Sanuy i Gistau, Barcelona, 1936, és advocat, economista i polític. Llicenciat en dret, diplomat per la Universitat de Perusa, graduat per l'Institut Universitari de Torí i màster d'Economia del Treball per la Universitat de Cornell (EUA). Entre altres càrrecs i tasques professionals ha estat cap del Departament de Comerç Exterior de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, comissari del 75è aniversari del FC Barcelona, i director de la Fira Internacional de Barcelona. Els períodes 1980-84 i 1984-85 fou Conseller de Comerç, Consum i Turisme i el 1986-89, diputat per CiU al Congrés dels Diputats. Ha publicat 6 Milions d'innocents (Menys Uns Quants Espavilats) (1999), Informe Sanuy. Defensa del petit comerç i crítica de 'La Caixa' (2005) i Els plats trencats. Banquers, polítics i ciutadans: culpables i víctimes de la crisi econòmica (2010). L'any 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi.
Aprofitant l'acte del Pregó de les Fires es farà efectiu el lliurament de la cinquena edició dels premis del Concurs de Cartes Romàntiques d'amor i desamor. 

La Bossa de Vilafranca
Durant tots els dies de les fires, el Patronat de Comerç i Turisme durà a terme una campanya de presentació de la Bossa de Vilafranca, una bossa de material reciclat, que es podrà adquirir a l'estand d'informació de les fires al preu simbòlic de 1€ i la recaptació de la venda d'aquestes bosses anirà adreçada a la campanya “Santa Maria 2020” per a la rehabilitació de la façana de Santa Maria de Vilafranca.
Les Fires de Maig són un esdeveniment assenyalat en el calendari dels penedesencs, de les quals en gaudeixen plenament, tant passejant i comprant a la Fira, com participant en els actes paral·lels que complementen la convocatòria. Paral·lelament a la celebració de les Fires hi ha convocades un seguit d'activitats festives, actuacions castelleres i de falcons, espectacles infantils,...

Descarrega aquí el dossier de premsa (pdf)
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 10/05/2010


Segueix-nos a :