Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
04/03/2008

L’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca va participar a la Trobada d’Instruments de Corda que l’ACEM va organitzar a Lleida

1.000 alumnes de 50 escoles de música d’arreu de Catalunya van assajar les obres del concert del 15è aniversari de l’Associació Catalana d’Escoles de Música.

El dissabte 1 de març es va fer la Trobada d’Instruments de Corda a Lleida, on 1.000 alumnes de 50 escoles de música d’arreu de Catalunya van assajar les obres que es tocaran posteriorment a un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona amb motiu del 15è aniversari de l’Associació Catalana d’Escoles de Música. L’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet de Vilafranca participa en aquestes activitats amb 95 alumnes repartits entre les diferents agrupacions. A l’acte també hi van participar alumnes d’escoles de dansa que van assajar 2 coreografies creades per Anna Griñó i Betsabé Malagarriga que també seran interpretades al concert que es farà al mes de març. Aquesta Trobada estava apadrinada pel grup Virus String Quartet, un quartet de corda amb clares referències del jazz, el blues i el funk. Aquest conjunt va donar una classe magistral als participants, interpretant un parell d’obres de diferents estils i després va treballar amb els alumnes diferents aspectes de la interpretació en grup. El director musical de la Trobada va ser Salvador Brotons, que és qui dirigirà als més de 4.000 alumnes que participaran al concert del Palau Sant Jordi de Barcelona el pròxim 29 de març. La funció d’aquesta Trobada va ser, per tant, assajar les obres amb el director, aprendre i intercanviar experiències amb un grup de professionals i conèixer altres músics del mateix instrument. El resultat final es veurà el proper 29 de març al Palau Sant Jordi de Barcelona on totes les agrupacions interpretaran les seves obres per acabar interpretant tots junts l’obra Els Quatre Elements. L’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) és una associació sense ànim de lucre que actualment engloba 110 escoles de música i dansa de tot Catalunya, amb l’objectiu de coordinar esforços, intercanviar experiències i elaborar projectes que beneficiïn i garanteixin la qualitat de l’ensenyament musical.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358


Segueix-nos a :