Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
14/05/2010

Presentació del projecte de reurbanització de la plaça Fèlix Mestre Nutó

Acte de presentació

L’Ajuntament ha presentat el projecte als veïns de la plaça, que suprimirà l’aparcament permanent i millorarà l’accessibilitat i mobilitat

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través de l'Oficina del Projecte d'Intervenció Integral al Barri de l'Espirall, ha presentat als veïns de la plaça Fèlix Mestre Nutó i a les comissions de participació ciutadana del projecte, la proposta de reurbanització d'aquest espai cèntric del barri. L'acte, amb la presència de la regidora de Barris, Maria Dolors Rius, i dels membres de l'Associació de Veïns del barri, es va fer el passat dimarts 11 de maig a l'escola Mas i Perera.
Per a la redacció del projecte, es va realitzar una tasca prèvia de participació ciutadana que ha suposat la recollida de suggeriments entre els veïns de la plaça Fèlix Mestre Nutó, així com entre els diferents serveis municipals (educació, policia local,...) i agents cívics de l'Ajuntament de Vilafranca. Alguns dels elements incorporats al projecte que han sorgit d'aquest treball previ són la supressió de l'estacionament permanent de vehicles a la plaça, la racionalització dels usos, la innovació en l'enllumenat amb leds o l'ampliació del pati de la llar d'infants l'Anxaneta. Igualment, el projecte incideix en la millora de la seguretat, la mobilitat i l'accessibilitat a la plaça, mantenint la possibilitat d'accés de vehicles de manteniment i emergència a tots els blocs, i l'accés eventual de vehicles fins a les portes de la llar d'infants i als vestíbuls comuns dels habitatges.
Els objectius principals de la proposta de reurbanització de la plaça Fèlix Mestre responen a la millora de les prestacions de la plaça en relació als itineraris de vianants de la ciutat; millora de l'accessibilitat amb els carrers que l'envolten, salvant les barreres arquitectòniques; racionalització dels diferents usos de la plaça, delimitant-los i reubicant-los per fer-los més compatibles, i supressió de l'aparcament de vehicles permanent a la plaça. També s'ha treballat perquè el projecte tingui en compte la privacitat visual dels habitatges situats a les plantes baixes de cara a la plaça i la preservació del màxim nombre d'arbres existents i la reutilització dels jocs infantils i del mobiliari urbà existent.
Els veïns van manifestar la seva satisfacció per la proposta presentada, que afectarà una superfície de 2.925 metres quadrats amb una inversió de més de 300.000 euros.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 14/05/2010


Segueix-nos a :