Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
27/03/2008

L’Hospital de l’Alt Penedès i el servei d’Atenció Primària al programa 30 Minuts de TV3, el diumenge 30 de març

El proper diumenge 30 de març el programa 30 Minuts de TV3 analitzarà la manca de metges a Catalunya i en aquest interessant reportatge la comarca de l’Alt Penedès és protagonista mitjançant els seus serveis sanitaris públics.

Falten metges a Catalunya? Hi ha qui diu que sí, i hi ha qui diu que estan mal distribuïts. El reportatge “Es busca metge: contractació immediata” fa un retrat d'aquesta situació a partir del seguiment de diferents personatges: una recent llicenciada en Medicina que es presenta a l'examen MIR i busca la seva primera feina com a metge, un ginecòleg polonès que acaba d'arribar a Catalunya contractat per treballar al centre d'atenció primària de Vilafranca del Penedès, una pediatra i un metge de familia del mateix ambulatori de Vilafranca i l'equip d'urgències de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.

El rodatge s'ha centrat en el CAP de Vilafranca i a l'Hospital, perquè la comarca de l'Alt Penedès és un bon reflex dels canvis demogràfics que ha patit Catalunya el darrers 10 anys: arribada immigració, augment natalitat, envelliment població ... que són els factors que han fet que augmenti la pressió assistencial, tant a l'atenció primària com a l'hospitalària.

S'ha centrat el rodatge en un hospital comarcal, perquè són els que més pateixen la manca de determinats especialistes. Com que no hi ha atur en el sector sanitari, els metges prefereixen treballar més a prop de Barcelona i els hospitals allunyats de la capital tenen més dificultats per cobrir les vacants.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/03/2008


Segueix-nos a :