Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/05/2009

Taller sobre mediació comunitària

La sessió serà impartida pel doctor en psicologia social Nelson Molina, el qual centrarà la sessió en el concepte de reparació.

El Pla per la Convivència i el Civisme de l'Ajuntament de Vilafranca organitza per al proper dimarts 26 de maig un taller sobre mediació sota el títol Estratègies comunitàries de reparació. Aquest taller, que es realitzarà a partir d'1/4 de 6 de la tarda a l'Escorxador, és una acció més del Pla per tal de difondre la mediació com una eina pacífica de resolució de conflictes. Aquesta eina cada cop és més estesa i permet uns resultats més satisfactoris perquè cedeix el protagonisme de la resolució a les persones que pateixen un conflicte.
El taller, de dues hores de durada, està adreçat a professionals de la mediació, de l'educació, advocats, membres d'associacions de veïns, d'associacions de pares i mares, entitats i ONG's locals o persones coneixedores de la mediació i que volen aprofundir en noves possibles estratègies de resolució de conflictes. La sessió serà impartida pel doctor en psicologia social Nelson Molina, el qual centrarà la sessió en el concepte de reparació. La reparació pretén compensar a les víctimes d'un conflicte que han vist com s'ha atemptat contra la seva dignitat o contra alguns dels seus drets humans (l'anomenada justícia reparadora). Així, la reparació consisteix en un conjunt d'accions posteriors a la gestió del conflicte, en les quals les parts abans enfrontades estableixen noves formes pacífiques de relació. Es tracta d'un seguit d'accions a partir de les quals es construeixen condicions de confiança i que marquen noves perspectives en la relació comunitària i interpersonal. En funció del tipus de conflicte i la seva duració, la reparació pot demanar d'un conjunt d'accions més o menys complexes. Aquesta nova proposta de gestió dels conflictes desplaça la idea de la revenja o la venjança per centrar-se en una nova i més justa construcció dels vincles socials. Per tal de produir-se aquest procés de reparació, cal –com en tot procés de mediació- l'acceptació del dany produït i l'acceptació tant de les víctimes com de les parts causants del dany de participar en la resolució.
En aquest sentit, l'experiència de Nelson Molina es basa en processos de resolució a Colòmbia, en els quals s'han pogut transformar condicions de domini en espais de llibertat i determinació per la via de la no violència com a principi ètic (el que ell anomena resistència comunitària). 
El taller pretén acomplir 3 objectius: 
presentar la noció de reparació; 
suggerir la dinàmica de transformació de conflictes,
i identificar estratègies de reparació en funció del tipus de conflicte a treballar. 

Inscripcions
Totes aquelles persones que estiguin interessades en participar en el taller poden formalitzar la seva inscripció a l'Ajuntament (carrer Santa Maria 2 Primera Planta) de 9,30 a 13 hores, trucant al 93 892 03 58 i demanant per al Pla per la Convivència i el Civisme o enviant un correu electrònic amb les dades personals a placonvivencia@vilafranca.org
El taller té un límit màxim de 20 persones participants. Es reservarà plaça per rigorós ordre d'inscripció. La data límit d'inscripció és el proper divendres 22 de maig.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/05/2009


Segueix-nos a :