Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/05/2009

Pere Regull no descarta mesures més contudents si el Ministeri de Foment no atén les demandes de Vilafranca

Roda de premsa L'alcalde, Pere Regull, acompanyat dels regidors Aureli Ruiz i Fernando García.

Regull ha explicat que fins ara no han tingut cap resposta a les seves trucades, la qual cosa denota, segons l’alcalde, una falta de respecte del ministeri cap als vilafranquins.

L'alcalde de Vilafranca Pere Regull, acompanyat pels regidors Aureli Ruiz i Fernando García, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar que des de l'endemà de prendre possessió com alcalde de Vilafranca està trucant als responsables del Ministeri de Foment per demanar una reunió per abordar les problemàtiques de sorolls i vibracions que estan patint molts ciutadans de la Vila degut al pas dels trens.
Regull ha explicat que fins ara no han tingut cap resposta, la qual cosa denota, segons l'alcalde, una falta de respecte del ministeri cap als vilafranquins. Pere Regull ha dit que aquesta situació no es pot consentir gaire temps més i ha previngut els ciutadans de Vilafranca que podria ser que l'Ajuntament emprengués mesures més contundents fins que el ministeri doni una resposta satisfactòria. L'alcalde ha denunciat que l'única resposta que han obtingut del ministeri en aquests dies és un correu electrònic reclamant el pagament d'una factura d'11 milions d'euros.
L'alcalde ha afirmat que des que va tenir lloc l'audiència pública el mes d'octubre passat l'únic que s'havia fet, a instància dels veïns, havia estat encarregar a un tècnic que estudiés els amidaments de les vibracions realitzats pel ministeri, els resultats del qual encara no es tenen. 

Obres dels fons FEIL
L'equip de govern també ha volgut sortir al pas d'algunes informacions aparegudes al voltant de les obres que s'executen a Vilafranca incloses als Fons Estatals d'Inversió Local. Pere Regull ha afirmat que aquests projectes són importants ja que milloraran la ciutat i donaran feina a unes 100 famílies. L'alcalde ha volgut demanar paciència al veïnat ja que aquests treballs comportaran molèsties fins a final d'any, quan està previst que finalitzin totes. Dit això, Pere Regull ha afirmat que la comissió de seguiment d'aquestes obres creada el mes de febrer i integrada pels serveis d'Urbanisme, Via Pública i Policia Local tan sols s'havia reunit una vegada, convocada per l'anterior equip de govern. L'alcalde ha revelat que, pel que fa als plans de comunicació, només existia un protocol, que es podia anar aplicant a totes les obres a la via pública, que preveia entre d'altres reunions i comunicacions amb el veïnat prèvies a l'inici de les obres i que no s'havia complert en absolut per part de l'anterior equip de govern.
Pere Regull ha explicat que en les properes setmanes intentaria reunir-se amb el veïnat per explicar els projectes i planificar les obres per afectar el menys possible els negocis i els habitatges i ja s'ha establert que la comissió de seguiment es reuneixi setmanalment.
L'alcalde ha explicat també que el nou equip de govern ha detectat poca rapidesa en la resolució d'anomalies a la via pública i que en la mesura del possible s'intentarà restructurar els serveis competents per donar una resposta a aquestes problemàtiques.
El tinent d'alcalde Aureli Ruiz ha agraït l'esforç personal dels tècnics municipals i dels diferents regidors en aquests primers dies de funcionament del nou equip de govern sobretot en allò que fa referència a les obres a la via pública que estan en curs a Vilafranca. Ruiz ha afirmat que moltes qüestions van quedar aturades amb tot el procés de la moció de censura i que ara el nou equip de govern les està reprenent i replantejant. En aquest sentit, segons Aureli Ruiz, les darreres declaracions d'un determinat grup municipal estan causant malestar entre els treballadors de l'Ajuntament.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/05/2009


Segueix-nos a :