Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
09/07/2010

L’última línia aèria de mitja tensió que queda al Vial de les Clotes quedarà soterrada aquest estiu

(c)Josep Rovira

Els treballs de soterrament, inclosos parcialment en el projecte de Llei de Barris a l’Espirall, han començat aquesta setmana.

Aquest mes de juliol han començat els treballs de soterrament de cablejat de la línia de mitja tensió que hi ha en els terrenys on s'hi ha de construir el nou aparcament del barri de l'Espirall, darrera del cementiri. Aquesta actuació, inclosa en el Projecte d'Intervenció Integral al Barri de l'Espirall (PIIBE) en la part compresa dins de l'àmbit de la Llei de Barris, suposa la retirada total de la línia aèria de mitja tensió i els seus suports, un dels quals es troba dins el pati de l'alberg de Càritas de manera que el terreny actualment afectat quedi lliure i permeti executar les actuacions d'urbanització previstes. Aquesta és una de les darreres línies aèries de mitja tensió que encara hi ha a la zona urbana de Vilafranca i es l'últim tram de les línies aèries que antigament hi havia al llarg del que avui és el Vial de les Clotes, i que van ser soterrades quan es va urbanitzar l'espai. La línia que ara es soterrarà està situada al mateix Vial de les Clotes, en el tram comprès entre el carrer de Sant Jaume i la subestació elèctrica del carrer de la Granada.
L'actuació, amb un cost total d'adjudicació de 164.361,13 euros (dels quals 42.561,13 euros es justificaran dins el PIIBE), consistirà en l'eliminació de les torres de cablejat, soterrant el cablejat i modificant lleugerament el seu traçat, al costat del futur aparcament que donarà servei al barri, especialment a la zona del cementiri i el tanatori. Es procedirà al soterrament total de la línia aèria de mitja tensió, en tot el seu recorregut, des de la subestació del carrer de la Granada fins al carrer de Sant Jaume, on es connectarà a la línia soterrada existent. La nova línia soterrada discorrerà paral·lelament a la línia de façana de l'edifici de la subestació, en el primer tram del carrer de Guardiola; per girar 90º i continuar per la vorera exterior del Vial de les Clotes, fins arribar a l'alçada del carrer Sant Jaume. En aquest punt es connectarà a les línies existents que ja estan soterrades.
Una vegada la nova línia soterrada estigui estesa, connectada i posada en servei, es procedirà al desmuntatge de la línia aèria actual, amb la retirada tant dels conductors, com tots els elements de suport, torres i postes metàl·lics. El període previst per a la realització dels treballs és de dos mesos i mig.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 09/07/2010


Segueix-nos a :