Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
21/05/2009

L’IDAP de l’Ajuntament de Vilafranca participa en el congrés de la Xarxa Internacional d’Escoles Productives a Finlàndia

Congrés INEPS

Enguany el tema central va ser “Explorant entorns d’aprenentatge innovadors per a l’Aprenentatge Productiu”, i va tenir com a objectiu principal aprofundir en els fonaments d’aquesta metodologia pedagògica.

La Xarxa Internacional d'Escoles Productives (INEPS) va celebrar el seu 21é congrés a la ciutat de Hèlsinki, a principis de maig, en el que es van aplegar més de cent educadors i educadores de 10 països diferents, entre ells membres de l'Institut d'Aprenentatge Productiu–IDAP de l'Ajuntament de Vilafranca. Enguany el tema central va ser “Explorant entorns d'aprenentatge innovadors per a l'Aprenentatge Productiu”, i va tenir com a objectiu principal aprofundir en els fonaments d'aquesta metodologia pedagògica tot considerant la importància de l'aprenentatge pràctic i d'aquells entorns educatius que la ciutat ens ofereix més enllà de la pròpia escola.
Des d'aquesta perspectiva, museus i centres especialitzats van obrir les seves portes als/a les participants, que van ser per uns dies beneficiaris d'aquests entorns d'aprenentatge relacionats amb la tecnologia i les ciències, amb l'art, a través del disseny, la fotografia o el teatre, les tècniques multimèdia, la natura i l'ecologia, etc., podent així vivenciar i aprendre en primera persona per a, en un moment posterior, analitzar mètodes, tècniques i estratègies amb les que poder enriquir als/les joves en els seus processos formatius.
L'Aprenentatge Productiu és un enfocament educatiu que considera la formació des d'una vessant individualitzada i atenent a les necessitats i desitjos de la persona que aprèn. Els seus resultats positius ajuden a combatre el risc d'exclusió social, cultural i educativa dels/ de les joves, situació aquesta amb la que també és troba la societat finlandesa tot i gaudir d'un estat de benestar social, tecnològic i educatiu molt elevat. Prova d'aquest fet i del seu caràcter resolutiu, el ministeri d'Educació finlandès ha fet una implementació massiva de les anomenades “classes flexibles” en més de 100 centres escolars simultàniament. En aquest programa s'aplica la metodologia de l'Aprenentatge Productiu i va adreçat a nois i noies dels últims cursos de l'educació secundària obligatòria que presenten quadres d'absentisme, desmotivació i dificultats d'adaptació escolar.
L'Institut d'Aprenentatge Productiu–IDAP de l'Ajuntament de Vilafranca és membre del Consell d'Administració de la xarxa INEPS des de l'any 1993, havent estat reelegit en les eleccions celebrades durant el present congrés. L'IDAP pren també part activa en les tasques de difusió de la xarxa, a través de recursos web, i es fa càrrec de documentar el congrés mitjançant un vídeo-reportatge que es distribueix a tots els membres.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 30/09/2009


Segueix-nos a :