Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
06/07/2010

Dilluns comença un Festival Calima que s’obre a les arts escèniques i estrena emplaçament

Festival Calima 2010

Es podran veure 12 espectacles en 4 dies, la majoria al nou espai exterior de l’Auditori Municipal.

Del 12 al 15 de juliol torna el Festival Calima a Vilafranca del Penedès. El Festival Calima va néixer el 2004 fruit de la fusió de diverses iniciatives culturals estiuenques preexistents. Aquesta serà la setena edició d'aquest esdeveniment cultural que ja forma part del calendari estiuenc de l'Alt Penedès. Calima és sinònim de calitja, de xafogor, un fenomen atmosfèric propi de l'estiu al litoral i prelitoral mediterrani.
Enguany el Festival Calima s'ha reformulat: deixarà de ser un festival exclusivament musical per esdevenir un festival d'estiu on hi càpiguen totes les arts de l'espectacle: la música, el teatre, la dansa i el circ. El fet que l'Auditori Municipal ja ofereixi un programació estable de música fa innecessària la funció substitutiva que feia el Calima en aquest sentit. Per tant, cal que el Calima adquireixi una nova funció: dotar la ciutat d'una oferta d'espectacles que difícilment tindrien cabuda en una programació regular al teatre o a l'auditori.
Així doncs, la programació del Festival Calima oferirà espectacles frescos i amb un to festiu, òptims per representar-se a l'aire lliure, una condició indispensable en aquest tipus d'activitats. D'aquesta manera es pretén que la ciutadania pugui gaudir el temps de lleure de l'estiu amb contingut cultural a través d'espectacles de qualitat artística i en espais agradables per a un públic divers. Aquesta programació cal que sigui el reflex de la producció musical i escènica de Catalunya i les seves àrees d'influència o relació.

Estructura de la programació
El Festival Calima tindrà una durada de quatre dies, de dilluns a dijous, i oferirà tres espectacles diaris en tres franges horàries on es combinaran la música, el teatre, la dansa i el circ.
* Espectacles de tarda: pensats per a públics amplis i/o familiars, es faran en diversos espais a les 19h o a les 20h segons el cas i seran gratuïts.
* Espectacles de nit: seran els del format més gran, tindran lloc en un nou emplaçament, l'espai exterior de l'Auditori Municipal, a les 22.30h i valdran 10€ (vegeu l'apartat referent a entrades).
* Espectacles a la mitjanit: en aquest mateix espai tindran lloc, a les 12 de la nit, espectacles més desenfadats, d'una durada variable. L'entrada valdrà 3€.
El nou emplaçament nocturn del festival a l'exterior de l'Auditori Municipal permetrà una important reducció de costos i evitarà molèsties als veïns.


Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 06/07/2010


Segueix-nos a :