Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
13/05/2009

L’OMIC alerta sobre les empreses que revisen les instal·lacions de gas butà

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Vilafranca està rebent queixes de ciutadans, relatives a les revisions de les instal·lacions de gas butà als habitatges, sobretot pel que fa a les tècniques agressives i poc transparents que utilitzen.

Novament l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Vilafranca està rebent queixes de ciutadans/es relatives a les revisions de les instal·lacions de gas butà als habitatges, sobretot pel que fa a les tècniques agressives i poc transparents que utilitzen les empreses instal·ladores per oferir els seus serveis i també als elevats preus que cobren pels mateixos, els quals, en moltes ocasions, resulten innecessaris.

L'OMIC recomana a tots els usuaris que rebin ofertes d'aquestes empreses que abans de contractar els seus serveis tinguin en compte les recomanacions següents: 

• Aquestes revisions les pot realitzar qualsevol empresa instal·ladora de gas autoritzada per la Generalitat de Catalunya. Cal assegurar-se bé que la persona que es presenta a casa vostra per fer la revisió disposa d'un carnet oficial. Cal demanar l'acreditació.
• Cal tenir present que les revisions obligatòries s'han de fer cada 5 anys. Per tant, cal assegurar-se bé que ja pertoca renovar-la i exigir que s'emeti el corresponent certificat oficial. Habitualment el servei oficial habitual de l'empresa subministradora de gas butà també ofereix aquesta revisió cada 5 anys i avisa als seus clients amb un escrit abans de passar-la.
• Com que es tracta d'un servei a domicili, és obligatòria la presentació d'un pressupost previ, que es pot exigir i decidir si convé o no.
• El contracte de manteniment no és obligatori i se solen cobrar uns preus abusius per fer-lo (uns 60,00€), normalment sense haver-lo demanat.
• El regulador que es connecta a l'ampolla de gas butà no té caducitat i, per tant, no s'ha de canviar, tret que es detecti una fuita.
• El tub flexible únicament s'ha de canviar als 5 anys, i s'ha d'utilitzar el tub que porta marcada la data de caducitat.
• És una garantia escollir una empresa adherida al sistema arbitral de consum. Es poden consultar a la web de l'Agència Catalana del Consum www.consum.cat 
 
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 13/05/2009


Segueix-nos a :