Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
28/03/2008

Unes 300 persones es beneficien gratuïtament de la teleassistència domiciliària a Vilafranca

En un any gairebé s’han duplicat el nombre de telealarmes instal·lades en domicilis de persones grans que viuen soles majoritàriament de més de 80 anys.

A Vilafranca 296 persones gaudeixen gratuïtament del servei de teleassistència domiciliària. Els beneficiaris de la teleassistència són persones majoritàriament de més de 80 anys però també de menys edat però amb necessitats per motius de salut o mobilitat que viuen soles. Aquestes persones tenen el risc de quedar immobilitzades en cas de caiguda i, per tant, a través de la telealarma poden avisar els serveis d'emergència.

Vilafranca va ser a principis dels anys 90 un dels municipis pioners en la instal·lació de terminals de teleassistència en els habitatges de persones amb manca d'autonomia personal. Es tracta d'un pilar important de l'atenció domiciliària que reben aquestes persones per tal que puguin continuar en el seu domicili i millorar la seva qualitat de vida. El nombre de telealarmes instal·lades en domicilis de Vilafranca gairebé s'ha duplicat en un any, ja que, si l'any 2006 n'hi havia 168, a finals de 2007, ja n'eren 296. Segons dades dels cercles comparatius en serveis socials que impulsa la Diputació de Barcelona i en què participa l'Ajuntament de Vilafranca al costat de 43 municipis més de la província de Barcelona, ja a l'any 2006 Vilafranca es trobava per sobre de la mitjana amb un 3,6% de la població de més de 65 anys que gaudia del servei de teleassistència. La mitjana de la resta de municipis era del 3,1%. Actualment, a manca de conèixer les dades dels cercles comparatius referents al 2007, el percentatge de persones que disposen de telealarma a Vilafranca s'haurà incrementat de forma considerable.

El servei de teleassistència el presta una empresa d'acord amb el conveni subscrit entre l'INSERSO i la Diputació de Barcelona. El cost mensual del manteniment de la telealarma s'ha reduït darrerament de forma considerable gràcies a aquest conveni i a l'aportació indirecta que fa la Diputació de Barcelona. Per tal de facilitar que el servei de teleassistència domiciliària sigui totalment gratuït per als usuaris i usuàries de Vilafranca l'Ajuntament completa el seu cost amb una aportació econòmica mensual.

El servei de teleassistència domiciliària és un servei universal i gratuït per a les persones de més de 80 anys que viuen soles o passen la major part del dia soles. També el poden sol.licitar les persones menors de 80 anys amb problemes de salut i/o mobilitat. Les persones que vulguin sol.licitar una terminal de teleassistència poden adreçar-se al Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vilafranca, al carrer dels Ferrers núm. 49, baixos, tel. 93 892 03 66.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 28/03/2008


Segueix-nos a :