Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
24/05/2010

Diumenge vinent els Xicots volen fer el primer castell de vuit de l’any en la Diada del Firal

Vine a fer castells

Hi actuaran al costat dels Minyons de Terrassa i dels Castellers de la Vila de Gràcia en una diada on s’hi podran veure bons castells.

Aquest proper diumenge dia 30 de maig, a les 12.30h, els Xicots de Vilafranca emplacen a tota l'afició a gaudir d'una bona diada de castells davant de Cal Noi Noi, a la plaça Milà i Fontanals. Aquesta diada, que forma part des de l'any 2005 del calendari casteller xicoter, serveix per homenatjar la seva seu i la plaça on es van realitzar els primers assajos de la Colla, així com també, des de l'any passat, al seu president fundador i gran casteller, Joan Sol.
Enguany, la diada compta amb l'al·licient que els Xicots de Vilafranca hi volen realitzar el primer castell de vuit de la temporada, el 4 de 8, que ja van intentar per les Fires i que està funcionant bé als assajos. A més, la participació d'una colla de primer nivell com els Minyons de Terrassa, que podrien provar un castell de nou si porten suficients camises, i dels Castellers de la Vila de Gràcia, que enguany ja s'han estrenat com a colla de vuit, fan preveure una bona actuació per gaudir de bons castells. 

Tallers de castells per nouvinguts
Els Xicots de Vilafranca han estat realitzant a la seva seu social en les darreres setmanes l'activitat de tallers de castells per a nouvinguts. Per tancar aquesta activitat, dissabte vinent, es farà una xerrada sobre els castells com a mitjà d'integració.
Una vintena de persones han assistit a les sessions de tallers, interessades per l'activitat castellera com una forma més d'integrar-se a la nostra societat. Els nouvinguts han pogut aprendre els rudiments dels castells i han pogut comprovar com aquests són una activitat transversal en la qual tothom hi és convidat a participar. Alguns d'ells fins hi tot han participat en assajos i actuacions de la Colla.
En acabar el darrer taller, aquest proper dissabte 29 de maig, a les 18.30h, hi haurà una xerrada sobre els castells com a mitjà d'integració. El col·loqui serà dirigit per la periodista Mercè Grau i hi participaran el president dels Xicots de Vilafranca, Carles Adell, el Regidor de Cultura, Raimon Gusi, i els representats de les entitats Alkantara i la Llum del Nord. Finalment es faran entrega d'unes samarretes commemoratives als assistents del tallers.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 24/05/2010


Segueix-nos a :