Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
25/05/2009

L’equip de govern denuncia que en els darrers 5 anys el PSC finançava inversions per valor de 21 MEUR amb vendes de terrenys que no s’han portat a terme

Roda de premsa L'alcalde, Pere Regull, i el regidor d'Hisenda, Aureli Ruiz, en roda de premsa.

El govern planteja un pressupost per al 2009 que sigui auster, prudent i respongui a la realitat de la situació econòmica de l’Ajuntament.

El regidor d'Hisenda ha explicat que no es pot dir que l'Ajuntament es trobi en una situació crítica, “però tampoc podem dir que l'economia estigui sanejada”. Ruiz ha afirmat que l'endeutament financer es troba al voltant dels 19 MEUR, xifra elevada però assumible, ja que la majoria del deute és a llarg termini. Aquest deute no és només amb les entitats financeres, ja que només per al cobriment de les vies hi ha un deute de 24 MEUR que, ara per ara, no s'ha pagat al Ministeri de Foment. L'alcalde Pere Regull ha refermat que l'actual equip de govern no pensa pagar fins que se solucionin els problemes de sorolls i vibracions, “però ningú ens assegura que no ho haurem de pagar, si demà mateix rebem un requeriment del govern de l'Estat que ens ho exigeix”.
L'actual govern de l'Ajuntament ha denunciat també la pràctica de l'anterior govern del PSC dels darrers anys de finançar inversions en base amb partides virtuals de venda de terrenys municipals que no s'han materialitzat. El govern ha xifrat en uns 21 MEUR d'ingressos per venda de terrenys que el govern del PSC havia previst els darrers quatre anys i que no s'han ingressat. 

Amb aquests condicionants, s'han establert uns criteris generals per ajustar al màxim el pressupost.
- Austeritat, reduint la despesa corrent del dia a dia. Ja s'ha engegat un pla de control de la despesa municipal, eliminant les despeses supèrflues. 
- Realitat, que l'Ajuntament executi les inversions quan tingui els diners per fer-les i es portin a terme les inversions previstes d'anys anteriors. 

Sobre la proposta de pressupost que ja s'ha fet arribar a tots els grups municipals, el regidor d'Hisenda ha destacat que la partida d'ingressos és molt realista i, per exemple, té en compte la disminució important d'ingressos relacionats amb la construcció (1,5 MEUR menys que els pressupostats l'any 2008). Així mateix, no s'inclou cap previsió d'ingressos per venda de terrenys. “El PSC per a l'any 2008 va preveure uns ingressos de 11,6 Milions d'Euros per la venda de terrenys i a hores d'ara no s'han venut, ni un”, ha afirmat Aureli Ruiz. La proposta pressupostària del nou govern preveu, d'entrada la reducció en prop de 500.000€ de la despesa en bens corrents i de serveis, demanant un esforç a tots els serveis de l'Ajuntament i eliminant en el possible la despesa en contractes i serveis externs. S'augmenta de manera important la despesa en l'Àrea de Serveis a les Persones en tot allò que fa referència a ajuts a les famílies, ajuts a les persones amb necessitats especials, serveis a la gent gran i a les persones dependents, i programes de foment a la ocupació de persones en atur.

Inversions 
L'equip de govern es planteja una inversió de prop de 10 MEUR, la més alta dels darrers anys, “excepte la de l'any passat que es volia finançar amb una venda de terrenys que no es va produir. Entre les inversions destaquen la nova rambla de Sant Francesc incloent el lateral del Casino, la Font dels Alls, i allargar la illa de vianants fins al carrer Sant Bernat i el Museu (1,7 MEUR); inversions de la llei de barris de l'Espirall (prop de 700.000€); aportació a la reforma del Museu (400.000€); inversions a la via pública (prop de 800.000 euros), millores en edificis públics (400.000€); millores en la xarxa d'aigües i clavegueram (1.250.000€); una partida oberta de 300.000€ a decidir per la participació ciutadana; habitatge de protecció oficial (3,5 MEUR); nous projectes com una nova llar d'infants a les Clotes o la instal·lació d'una xarxa Wi-Fi (sense fils) bàsica de Internet per a tothom.
L'alcalde i el regidor d'Hisenda han afirmat que, malgrat que encara no hi ha el compromís en ferm de cap grup municipal i que la CUP ja els ha assegurat que no hi votarà a favor perquè no és participatiu, l'acollida ha estat bona en tots els grups. El govern treballa en la possibilitat d'aprovar el pressupost el proper 16 de juny.

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 25/05/2009


Segueix-nos a :