Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
27/05/2010

El reconegut llautista Andreas Martin donarà inici al Cicle de música antiga al Claustre de Sant Francesc

Andreas Martin

“El mon del llaüt” és el primer dels tres concerts del cicle que forma part de la programació professional de música de l’Auditori Municipal.

Aquest proper dimecres dia 2 de juny, tindrà lloc el primer concert del Cicle de música antiga al Claustre de Sant Francesc amb el reconegut llautista afincat a Vilanova, Andreas Martin. Aquest cicle programat pel Patronat del Teatre Cal Bolet consta de tres concerts de petit format molt variats, però amb el denominador comú de la proximitat i de la qualitat. Amb l'objectiu d'acostar la música antiga al públic s'ha programat aquest cicle que ha comptat amb una xerrada prèvia, on s'ha fet una aproximació a l'època.
El primer concert anirà a càrrec del llautista alemany Andreas Martin. Martin, natural de Frankfurt am Main, és un dels més destacats intèrprets en el món de la música antiga. És mundialment reconegut com a especialista en la interpretació de les obres per a llaüt de Johann Sebastian Bach. El seu últim disc “Bach- Obras para Laúd”, Harmonia Mundi, és considerat per la premsa una gravació de referència. La seva discografia compta també amb l'emblemàtic disc “English Folksongs and Lutesongs”, fruit de molts anys de col.laboració artística amb el contratenor Andreas Scholl.
Andreas Martin inicià l'estudi de la guitarra clàssica amb el professor Dr. Mario Sicca a la Musikhochschule de Stuttgart, i amb Ruggero Chiesa al ”Conservatorio di Musica Giuseppe Verdi” de Milà.
Posteriorment, va estudiar Filologia Anglesa i Romànica i Filosofia a la prestigiosa Universitat de Heidelberg. El seu interès per la música i la literatura del Renaixement el portaren fins a la coneguda Schola Cantorum Basiliensis (de Basilea, Suïssa), on s'inicià en la interpretació de música antiga, especialitzant – se en Llaüt amb Eugen Dombois i Hopkinson Smith. A Basilea va freqüentar les lliçons magistrals de Llaüt i “Lutesong” impartides per artistes com Emma Kirkby, Evelyn Tubb, Anthony Rooley o Nigel North.
Actualment, a més de la seva activitat com a solista, Andreas Martin es dedica al repertori vocal del renaixement i romanticisme espanyol formant duet estable amb la soprano Marta Rodrigo.
En la seva activa vida de concertista ha visitat nombrosos països com ara Espanya, Italia, Suïssa, Txèquia, el Canadà i Estats Units. Entre les seves actuacions més destacades s' inclouen recitals a la Wigmore Hall de Londres, al Théâtre Chatelet i Musée Grevin (Europabachfestival) a Paris, al Goethehaus a Frankfurt am Main, la Preussische Staatsbibliothek de Berlin, a Montreal (Académie – Bach) i Ottawa (Nacional Art Gallery),a Riga ( Introvertiert Music Festival), a Nürnberg (Musica Antigua BR),Torino (Conservatorio di Musica), Semana de Música Religiosa en Cuenca o el Festival de Música Antiga de la Caixa a Barcelona.
Es regularment convidat per cadenes de Radio i Televisió com ARTE,BBC, RNE,Catalunya Música, SWR i BR.
Cada concert del cicle té un preu de 5 euros, amb la possibilitat d'adquirir un abonament per als tres concerts al preu de 10 euros.
El proper concert del cicle serà el dimecres dia 9 de juny amb el grup Scalata Aretina que interpretaran “El barroc català: La música íntima”.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 27/05/2010


Segueix-nos a :