Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
31/03/2008

Es presenta un projecte de Clúster Vitivinícola del Penedès

Trenta-sis empreses i entitats vinculades al sector vitivinícola van assistir a l’acte de presentació del projecte Clúster Vitivinícola del Penedès, que va tenir lloc divendres passat al Centre Àgora de l'Ajuntament de Vilafranca.

El Ministeri d'Indústria ha obert un programa amb diverses línies de subvencions a favor de les empreses i entitats que innovin en el sí d'una Agrupació d'Empreses Innovadores (un clúster) formalment constituïda i reconeguda pel mateix Ministeri. El Programa d'Agrupacions d'Empreses Innovadores pretén fomentar la innovació empresarial per fer front a la competència global.

Maria Batet, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca va presentar l'acte assenyalant l'oportunitat que per a les empreses del sector vitivinícola representa acollir-se al programa d'Agrupacions d'Empreses Innovadores, com a eina facilitadora d'accés a recursos per a la millora de la competitivitat i la internacionalització mitjançant projectes d'innovació.

El consultor Adrià Royes va ser encarregat d'introduir als assistents en els objectius del programa d'Agrupacions d'Empreses Innovadores i del procediment a seguir per a beneficiar-se dels diferents ajuts. També va presentar l'esbós de la candidatura d'AEI Vitivinícola que s'està elaborant per ser presentada a la propera convocatòria del Ministeri d'Indústria, que es preveu que s'obri durant aquest mes d'abril.

Marcel Esteve, alcalde de Vilafranca va cloure l'acte fent incís en la importància de treballar estretament entitats i empreses per ser capaços de definir bons projectes d'innovació col·laboratius, per tal que el Ministeri d'Indústria doni suport econòmic a les diferents iniciatives, en benefici del territori.

La candidatura d'AEI Vitivinícola compta ja amb suport diferents entitats com són el Consell Regulador de la DO Penedès, UVIPE, l'INCAVI, la UEP, l'Institut del Cava, l'ADEG, l'ASCAVI, la Universitat Rovira i Virgili, la Associació Catalana d'Enòlegs, l'Acadèmia Tastavins Sant Humbert, la Unió de Pagesos, la JARC i el Patronat Municipal de Comerç i Turisme, així com també d'una vintena d'empreses.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 31/03/2008


Segueix-nos a :