Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
16/10/2009

El programa PIDCES arriba als IES de Vilafranca per quart curs consecutiu amb un total de 22 activitats

Presentació de PIDCES

El PIDCES és un programa que vol promoure la informació, la dinamització i la participació dels joves estudiants. Es tracta d’un programa d’atenció i promoció exclusivament destinat a joves adolescents per augmentar els nivells de participació juvenil.

La presentació de la quarta edició del projecte s'ha fet a l'Ajuntament de Vilafranca i ha anat a càrrec de la regidora de Joventut Emília Torres que estava acompanyada pel director de l'IES Alt Penedès, Agustí Massegosa, els coordinadors pedagògics dels IES Eugeni d'Ors i Milà i Fontanals, Carme Salvadó i Ferran Paredes, i el responsable de l'Oficina Tècnica de Joventut, Ruben Calvo.
Emília Torres ha explicat que els eixos principals del PIDCES a partir dels quals es vertebren les diferents accions són la informació i la dinamització. Informació que pot versar sobre aspectes tant diversos com l'orientació acadèmica o laboral, salut i prevenció, igualtat i prevenció de la violència de gènere, el medi ambient o la convivència i la solidaritat i activitats de dinamització com formació de delegats/des i d'associacions d'estudiants, o activitats a les jornades culturals. Emília Torres ha destacat l'estreta col·laboració amb els equips directius dels IES per respondre a les necessitats dels estudiants.
La informació es concreta en un Punt d'Informació a l'hora del pati, que el curs passat va arribar als 500 usos/consultes, i la dinamització en les activitats a l'aula i fora de l'aula, un catàleg amb un total de 22 aquest curs, que cada centre sol·licita en funció de les seves necessitats i que cada any es van adaptant.
El curs 2009–10 ja serà el quart curs de presència continuada del programa PIDCES als tres IES públics, tot i que també es desenvolupen algunes accions puntuals amb la resta de centres d'ensenyament secundaris concertats. Els representants dels IES han valorat molt positivament el programa que complementa el treball educatiu dels centres i la figura de la informadora/dinamitzadora juvenil.
El PIDCES es posa en marxa, com cada curs, al llarg del mes d'octubre, posant en funcionament el punt d'informació setmanal. El punt d'informació jove a l'IES és un espai d'atenció presencial estable a l'institut que posa a l'abast dels i les joves recursos informatius d'interès i accions i estratègies que promouen experiències de participació tant en el propi centre com en el seu entorn més proper, el barri i el municipi. L'atenció presencial es concreta en un dia a la setmana durant l'hora del pati, els dilluns a l'IES Eugeni d'Ors, els dimarts a l'IES Milà i Fontanals i els dimecres a l'IES Alt Penedès.
Aquest nou curs un altre objectiu és continuar promovent les associacions d'estudiants als IES, consolidant les diferents accions engegades el darrer curs (festa de final de curs intercentres, formació de suport a l'associacionisme estudiantil...) i creant nous projectes amb l'objectiu sempre de generar noves línies de foment de la participació juvenil.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 16/10/2009


Segueix-nos a :