Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
22/07/2010

El Clúster Vitivinícola Català promou la innovació en el món del vi

(c) Wifred Llimona

Aquest dimecres es va celebrar la primera sessió de familiarització en la innovació en el món del vi, amb l’assistència de més de 35 persones que representaven cellers i empreses auxiliars.

Aquest dimecres es va celebrar la primera sessió de familiarització en la innovació en el món del vi, organitzada per INNOVI-Clúster Vitivinícola Català. L'acte va ser presidit per l'alcalde de Vilafranca i president d'INNOVI, Pere Regull, i va comptar amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica, M. Dolors Rius.
En aquesta jornada es va presentar el treball fet el darrer any per INNOVI, una associació impulsada des del Penedès amb l'objectiu d'apropar la innovació al sector del vi a través de projectes col·laboratius i “workshops” de reflexió estratègica. La finalitat és promoure la millora de la competitivitat de les empreses del sector vitivinícola català i empreses auxiliars a través de la innovació. No només es promouran millores tecnològiques. El clúster també vol apostar per innovacions en els serveis, en el màrqueting i l'enoturisme.
El gerent d'INNOVI, Èric Enguita, va exposar els avantatges de pertànyer a una associació dinàmica i de futur, de la interrelació que ofereix el clúster entre empreses privades, centres de recerca i universitats. També es van exposar els projectes d'innovació que s'han dut a terme fins ara, i els que estan oberts per aquest 2010. Cal esmentar que els projectes són presentats i liderats per les pròpies empreses privades, sempre amb la col·laboració d'altres empreses. És un canvi de filosofia en el sector, on segons el gerent, la competència ja no és el veí, sinó les zones productores de vi existents al món.
Pere Regull, com a president d'INNOVI, va remarcar el fet que aquest projecte està impulsat des del Penedès, però obert a tota Catalunya. L'Ajuntament de Vilafranca ha estat un dels impulsors del Clúster Vitivinícola Català que, segons Regull, “ha de potenciar el sector per ser més competitiu davant el repte de la globalització que se'ns presenta, fent pinya totes les empreses del sector”.
La jornada es va allargar tot el matí i va comptar amb diverses conferències al voltant dels clústers. Encarnació Avilés, cap de Sistemes Territorials d'Innovació d'ACC1Ó de la Generalitat de Catalunya va exposar l'experiència en clústers sectorials, que a Catalunya són més d'una trentena. L'associació d'innovació en nutrició i salut (AINS) va exposar també un clar exemple de funcionament amb el format clúster i les millores que ha produït en el seu sector.
Finalment, la consultora Beagle va fer una profunda reflexió al voltant dels consumidors de vi i de la importància d'un canvi estratègic en el sector del vi.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 22/07/2010


Segueix-nos a :