Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
04/05/2009

Actes de sensibilització a Vilafranca coincidint amb el Dia Internacional del Comerç Just

La Comissió de Solidaritat i Cooperació promou aquest comerç basat en un preu just, una retribució digna i el respecte pels drets humans i laborals.

La Comissió de Solidaritat i Cooperació promou per a la setmana de l'11 de maig dos actes per informar i sensibilitzar sobre el Comerç Just, una forma alternativa de comerç que busca aconseguir unes relacions comercials més equitatives entre els països rics del Nord i els països pobres del Sud del planeta. El Comerç Just té en compte valors ètics i mediambientals, davant dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional, i es basa en principis com aconseguir un preu just que cobreixi el cost de producció dels articles, una retribució digna pel treball, el respecte pels drets humans i laborals o l'eradicació de l'explotació infantil, entre d'altres.

Cafè-Tertúlia
El proper dimarts dia 12 de maig s'organitza un Cafè-Tertúlia sobre el Comerç Just, que anirà a càrrec d'Ernest Garró de SETEM i d'una representant de la botiga d'Intermón Oxfam de Vilanova i la Geltrú. La xerrada tindrà lloc al QUORUM Cafeteteria de Vilafranca a les 19,30 hores.

Cinelab
La segona de les convocatòries de la Comissió de Solidaritat i Cooperació és una sessió del Cinelab que tindrà lloc el proper dissabte dia 16 de maig, a les 19 hores a l'Auditori del VINSEUM. Es projectarà Batalla en Seattle, que explica la dramàtica situació que va tenir lloc durant la trobada de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) a Seattle el 1999, quan desenes de milers de persones van assaltar els carrers en protesta contra la poderosa organització supranacional.

La Comissió de Solidaritat i Cooperació, que ha comptat amb el suport organitzatiu del Servei de Relacions Internacionals i Cooperació de l'Ajuntament de Vilafranca, té com a objectius sumar esforços, per contribuir a reduir les desigualtats entre països del Nord i del Sud, i sensibilitzar i mobilitzar els vilafraquins i vilafranquines per arribar a aconseguir un compromís solidari amb els altres pobles i cultures, que permeti avançar en la construcció d'un nou ordre internacional fonamentat en la justícia i el respecte mutu. 

Pots descarregar-te en pdf el comunicat que la Comissió de Solidaritat i Cooperació ha fet públic coincidint amb el Dia Internacional del Comerç Just

COMUNICAT 'El comerç just, una qüestió de dignitat'. Maig 2009
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 07/05/2009


Segueix-nos a :