Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
13/05/2010

Carles Prats, crític amb la manca de lideratge de la Unió Europea

(c) Wifred Llimona

Segons el periodista, per bé que hi ha una manca evident de confiança dels ciutadans envers les institucions i els polítics, el Tractat de Lisboa inicia una nova etapa i ofereix noves oportunitats.

Dimecres passat 5 de maig va tenir lloc al Saló de Sessions de la Casa de la Vila la conferència La Unió Europea després de Lisboa. Crisi només econòmica?, a càrrec de Carles Prats, actual conductor del TN Migdia i corresponsal de TV3 a Brussel·les fins al juny de 2009.
El periodista va fer una anàlisi de la situació actual de la Unió Europea, marcada clarament per la crisi econòmica i financera, però també per la recent entrada en vigor del Tractat de Lisboa i els canvis que això suposa. Segons el periodista, per bé que hi ha una manca evident de confiança dels ciutadans envers les institucions i els polítics, i es troba a faltar un lideratge capaç de cohesionar la UE del futur, el Tractat de Lisboa inicia una nova etapa i ofereix algunes oportunitats sobretot pel que fa a les competències del Parlament Europeu i a la participació de la ciutadania. Finalment, Carles Prats també va analitzar la presidència de la UE, que aquest semestre recau en l'estat espanyol.
La conferència és l'acte central de les activitats que s'han programat a Vilafranca amb motiu de la celebració del Dia d'Europa (9 de maig). L'última d'aquestes activitats tindrà lloc el proper dijous 20 de maig, a 2/4 de 8 de la tarda, a l'Auditori del Vinseum. Es tracta de la conferència–debat El Tractat de Lisboa: una porta per a una nova Europa, a càrrec d'Stefan Rating, advocat i extportaveu de Competència de la Comissió Europea.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 13/05/2010


Segueix-nos a :