Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
08/10/2009

S’implanta el servei de policia de barri a Vilafranca

Policia Local

Des del 14 de setembre passat i coincidint amb l'inici del calendari escolar, la Policia Local de Vilafranca ha iniciat el seu desplegament del servei de policia de barri, com a prova pilot.

L'equip de treball està format inicialment per un sergent (com a director de l'àrea de policia de barri), un caporal (com a responsable territorial de l'equip) i cinc agents. En principi, el caporal i els agents s'han desplegat al territori assignant-los els diferents barris. L'horari de funcionament del servei és de dilluns a divendres en torn de tarda, entre les 2 del migdia i ¼ de 10 de la nit, ja que es considera que és la franja horària en què els agents poden establir una major interacció amb la ciutadania. Els dissabtes al matí el servei estarà operatiu per reforçar la cobertura del mercat setmanal.
Els agents del servei de policia de barri es desplacen a peu, la qual cosa permet aconseguir una major proximitat, s'evita l'ús de vehicles contaminants i es dóna exemple de sostenibilitat ecològica a la ciutadania. Properament també es posarà en marxa el sistema de desplaçament en bicicleta i dos agents utilitzaran aquest mitjà. Els agents també es desplacen en bus urbà, en les 3 línies de bus existents. L'objectiu és dotar de major seguretat i limitar les conductes incíviques d'aquelles minories que no respecten els drets i no compleixen amb els seus deures dins del transport públic. Els resultats obtinguts fins el moment han estat molt satisfactoris i tant els usuaris com els professionals del sector del transport. 

Vinculació amb les AVV
Un altre aspecte important que s'està treballant és la vinculació del policia de barri amb les associacions de veïns. L'objectiu de la Policia Local és assolir un espai dins el local de les Associacions de Veïns amb un horari fix per tal de facilitar que els veïns i veïnes puguin adreçar-se als agents personalment. Un altre punt clau del desplegament de la policia de barri és la presència a l'espai públic en punts estratègics com són els parcs i les places de la vila. La presència dels agents intentarà reduir els actes incívics que afecten la normal i pacífica convivència de la ciutadania.
En definitiva, la filosofia del servei de policia de barri es fonamentarà en una línia de treball proactiu, que intentarà afavorir la prevenció de conductes incíviques i d'infraccions que atemptin contra la convivència i l'estat de la via pública.
El mes de juliol passat en la presentació de Ramon Dosaigues com a nou cap de la Policia Local de Vilafranca, l'alcalde Pere Regull i la regidora de Seguretat Ciutadana, M. Josep Tuyà, ja van anunciar la intenció de posar en marxa al més aviat possible el servei de policia de barri. També es va anunciar que aquest servei aniria acompanyat d'un enduriment de l'ordenança de civisme i convivència per tal de dotar els agents de les eines necessàries per poder actuar amb més contundència davant les conductes incíviques.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 08/10/2009


Segueix-nos a :