Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
15/07/2010

Pere Regull: “ADIF està incomplint des de fa molts anys amb Vilafranca”

Roda de premsa L'alcalde, acompanyat dels regidors Ramona Suriol i Raimon Gusi, en roda de premsa.

Per l’alcalde, “en el tema de l’AVE tenim un talp a casa que es diu Francisco Romero. La seva actitud fa molt mal i trenca a unitat d’acció”.

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat dels regidors Ramona Suriol i Raimon Gusi, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per contestar les declaracions efectuades pel president d'ADIF, Antonio González, a Calafell, on, a preguntes dels periodistes, va comentar la situació que es produeix a Vilafranca amb les molèsties pel pas de l'AVE. En aquestes declaracions González afirmava que l'ADIF havia fet totes les actuacions a les quals s'havia compromès en el conveni signat amb l'Ajuntament el 2004 i que havia estat l'Ajuntament qui no havia fet res, que havia consignat crèdits per algunes d'aquestes actuacions i finalment havia retingut el crèdit i no les havia executades.
Regull ha respost González dient que “qui ha incomplert repetidament amb Vilafranca és l'ADIF. Primer, quan es feien les obres, entre els anys 2005 i 2008, no es va convocar cap comissió de seguiment, quan se n'havia de fer un mínim de dues l'any, per desídia de l'anterior govern local i per incompliment de l'ADIF. Les modificacions de pressupost i de projecte haurien d'haver estat refrendades en aquestes comissions. Si s'haguessin convocat ara potser no ens trobaríem amb una obra desastrosa, amb esquerdes, sorolls i vibracions”. L'alcalde ha manifestat que, si l'ADIF no va complir en l'execució de les obres, “tampoc ho ha fet ara per solucionar les molèsties que provoca el pas dels trens. El 31 de juliol de l'any passat vam arribar a uns acords amb presència també dels representants veïnals i no van complir res de res fins que a l'hivern vam convocar aquella manifestació a l'estació. Llavors, corre-cuita ens van convocar al febrer per tornar-nos a acceptar els acords del 31 de juliol i dir-nos que al març començaria l'estudi de sorolls i vibracions, amb supervisió d'un tècnic especialitzat contractat per l'Ajuntament. L'estudi no ha començat fins aquest mes de juny i, per tant, encara no hi ha conclusions”. 
Pel que fa al cobriment de la part descoberta de la zona sud, Regull ha reiterat que l'ADIF té propostes de cobriment tant de l'anterior govern municipal com de l'actual des de fa un any. “No només no ens han acceptat les nostres propostes, sinó que la seva única resposta és posar pantalles acústiques que no solucionen els problemes”.
L'alcalde també s'ha volgut referir a les declaracions aparegudes en un mitjà de comunicació local per part del portaveu del grup Socialista, Francisco Romero. “En el tema de l'AVE, a Vilafranca tenim un talp a casa que es diu Francisco Romero, que té una tendència compulsiva a dir falsedats”. Regull es referia així a l'acusació de no haver encara contractat un tècnic per supervisar l'estudi de sorolls i vibracions. “El pressupost enviat per carta és del 15 de juny, però el catedràtic Salvador Cardona està treballant amb nosaltres dels del mes d'abril, el dia 15 d'abril va venir a Vilafranca per marcar amb els representants dels veïns i els tècnics municipals l'estratègia en el tema de l'estudi. Com es pot dir que no està contractat?”. Sobre la demanda de Romero que es faci un projecte de cobertura des de l'Ajuntament, l'alcalde ha dit que correspon a l'ADIF, que és el que ha causat el problema, trobar les solucions. Regull ha respost també les crítiques de Romero, que l'acusava d'adoptar una postura de confrontació amb l'ADIF: “La nostra actitud ha estat sempre correcta i defensant allò que considerem just i raonable per Vilafranca. Si, per evitar confrontacions, acotem el cap, diem que sí a tot i paguem a l'ADIF, ja els hem vist prou i els veïns patiran els problemes tota la vida”.
Finalment, Pere Regull ha dit que l'actitud de Francisco Romero “fa molt mal i trenca la unitat d'acció en un tema en què hem d'anar tots a una. Empipa haver de tornar a sortir per contestar mentides i la seva política pamfletària”.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/07/2010


Segueix-nos a :