Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
15/07/2010

L'Ajuntament de Vilafranca rep els infants sahrauís acollits a l’Alt Penedès

Recepció

Els infants passen revisions mèdiques, participen en casals d’estiu, a un curs d’adequació a l’aigua ofert pel Club Natació Vilafranca i a diferents activitats arreu de la comarca.

La regidora de Relacions Internacionals i Cooperació de l'Ajuntament de Vilafranca, Emília Torres, va oferir una recepció a les famílies que durant els mesos de juliol i agost acullen infants sahrauís provinents dels campaments de refugiats d'Algèria, en un projecte coordinat a la comarca per l'ACAPS Wilaia Alt Penedès. Durant l'acte celebrat al saló de sessions de la Casa de la Vila, Emília Torres va expressar el suport de l'Ajuntament de Vilafranca al procés d'autodeterminació del Sàhara Occidental, per tal que el poble sahrauí pugui dur a terme un referèndum per escollir en llibertat el seu futur. També va agrair el gest de solidaritat a les famílies acollidores i va expressar el desig que les colònies es puguin fer amb normalitat, entre infants lliures del Sàhara Occidental i de Vilafranca. Com és tradició, l'Ajuntament de Vilafranca va regalar samarretes de la Festa Major als nens i a les nenes sahrauís, que van finalitzar l'acte cantant cançons en agraïment.
Els infants sahrauís són víctimes de les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats, perquè no tenen accés a les necessitats bàsiques per al bon creixement i desenvolupament personal. Els infants passen revisions mèdiques, participen en casals d'estiu, a un curs d'adequació a l'aigua ofert pel Club Natació Vilafranca i a diferents activitats arreu de la comarca.

© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 15/07/2010


Segueix-nos a :