Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
26/05/2009

L’Escola de Música M. Dolors Calvet acull una orquestra finlandesa

L’Escola Municipal M. Dolors Calvet acollirà a partir del dia 1 i fins el dia 5 de juny una orquestra de Finlàndia. Els components de la Hyvinkää Chamber Orchestra són joves entre 14 i 20 anys que segueixen estudis de música.

L'Escola Municipal M. Dolors Calvet acollirà a partir del dia 1 i fins el dia 5 de juny una orquestra de Finlàndia. Els components de la Hyvinkää Chamber Orchestra són joves entre 14 i 20 anys que segueixen estudis de música i van a l'escola a Hyvinkää. L'orquestra actua també ampliant-se amb instruments de vent i percussió. La Chamber Orchestra es va establir el 1970 i des del 1989 la dirigeix Tuomas Pirilä. El repertori de l'orquestra inclou des de música tradicional fins música contemporània.
L'orquestra ha fet gires per Suècia, Alemanya, Estònia i l'any 1998 va venir a Vilafranca per participar en els actes de commemoració del 15è aniversari de l'Escola de Música Balalaica.
L'escola de música on s'han format aquests joves és la Hyvinkää Music Institute. Aquesta escola es va fundar l'any 1957 i ofereix educació musical bàsica per a nens i nenes així com a gent jove. Està patrocinat amb suport privat, finançat per l'Estat i també per l'Ajuntament de Hyvinkää.
El Music Institute està pensat inicialment per acollir els nens i la gent jove que viu a Hyvinkää. L'Institut té en total 630 estudiants dels quals 220 són de pre-escolar, 310 de nivell bàsic i uns 40 de nivell avançat. Nous estudiants són seleccionats mitjançant una prova que té lloc durant la primavera.
A més a més de les classes individuals d'instrument l'ensenyament posa èmfasi en el fet de tocar en grup: orquestres, música de cambra, llenguatge musical i teoria de la música. 

Visita lúdica i professional
La seva visita a la comarca serà tant lúdica com professional. La Hyvinkää Chamber Osquestra està formada per un total de vint-i-tres músics i podrem gaudir de la seva música en dos concerts. El dimarts dia 2 de juny actuaran a dos quarts de set de la tarda a l'Auditori Pau Casals del Vendrell i el dijous dia 4 a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès a dos quarts de vuit del vespre.
El programa de concert està format per dues simfonies (Simfonia en Sol de W. A. Mozart, Simfonia en Do de J. M. Kraus), Fantasy de Timo Alakotila, Hungarian folk song i també ens oferiran un petit homenatge a Haendel en el 250è aniversari de la seva mort.
L'entrada als dos concerts serà gratuïta i, tenint en compte que vénen d'un país amb gran tradició en instruments de corda, és sens dubte una gran orquestra de cambra que no podem deixar escapar l'oportunitat d'escoltar.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/05/2009


Segueix-nos a :