Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
07/05/2009

Lectura de textos literaris i tast de menjars d’arreu del món per celebrar Sant Jordi

Voluntaris per la Llengua

Una seixantena de persones -entre alumnes del cursos de català, voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua i acompanyants- es van reunir l’endemà de Sant Jordi per celebrar la Diada.

Una seixantena de persones -entre alumnes del cursos de català, voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua i acompanyants- es van reunir l'endemà de Sant Jordi per celebrar la Diada de dues maneres: llegint en veu alta una vintena de textos de diversos autors catalans (entre els quals, Salvat-Papasseit, Sergi Pàmies, Martí Pol, Mercè Rodoreda o el vilafranquí Antoni Massanell) i tastant plats d'arreu del món, preparats pels mateixos participants a la trobada.
La lectura era la culminació d'un taller que es va iniciar a començament d'any i que ha servit perquè persones provinents de cultures molt diverses s'hagin anat trobant periòdicament per preparar la lectura en veu alta dels textos. D'aquesta manera, també coneixien una mica més els diferents autors.
Pel que fa al tast de menjars d'arreu del món, n'hi va haver una quarantena llarga. Entre d'altres, hi havia mostres de les cuines de Mèxic, l'Uruguai, el Marroc, Alemanya, Cuba, Malàisia, Bolívia, Múrcia, Galícia i Catalunya.
La trobada es va fer al Col·legi de Sant Ramon, que va cedir les seves dependències aprofitant que l'APA de l'escola és una de les entitats que col·laboren amb el programa Voluntariat per la llengua. També van col•laborar en l'organització de l'acte la delegació a l'Alt Penedès d'Òmnium Cultural, entitat col•laboradora del programa, que va fer la coordinació de la lectura dels textos, les Caves Blancher i el Servei de Català de Vilafranca i de l'Alt Penedès.
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 07/05/2009


Segueix-nos a :