Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
20/07/2010

El Servei de Foment de l'Ocupació prepara noves accions coordinades amb Serveis Socials

Roda de premsa El regidor de Treball Raimon Gusi i el cap del Servei de Foment de l'Ocupació Fernando de León.

Durant el primer semestre de 2010, en el conjunt de programes i serveis del SFO, s’han registrat 7400 participacions en programes i serveis.

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha fet balanç de les accions relacionades amb el foment de l'ocupació que s'han dut a terme durant el primer semestre de 2010. El cap del Servei de Foment de l'Ocupació, Fernando de León, ha explicat que durant el primer semestre de l'any, per al conjunt de programes i serveis que ofereixen, han registrat 7.400 participacions. D'aquestes, la majoria han estat assistents al Club de la Feina, amb més de 4.700, consolidant-se d'aquesta manera el servei com a una eina bàsica en la recerca activa de feina i de captació de demandes de tot tipus.
A l'àmbit de la formació professional ocupacional que s'imparteix al CFO Francesc Layret, la participació ha estat de 326 persones, dels quals 218 corresponen a les Accions Formatives realitzades, 72 al programa SEFED, 29 al Programa de Transició al Treball (PTT) i 7 als nous itineraris del Programa d'Aprenentatge Permanent.
Els tres programes de formació i treball (Escola Taller Casa Amiguet, Casa d'Oficis Entorn Penedès i Taller d'ocupació La Ciutat de les Persones 2) finalitzats tots ells el mes de juny, registren 97 persones beneficiàries.  En els quatre programes d'ocupació s'han comptabilitzat, en conjunt, 89 persones beneficiàries, de les quals 35 són participants als Itineraris d'Inserció socio laboral per a persones beneficiàries de RMI, 9 als Plans d'Ocupació del programa Treball als Barris, 25 a l'Antena Espirall i 20 al programa ILO QUID. 

Segon semestre de l'any
De León apuntava ja també les accions en que estan treballant des de Foment de l'Ocupació de cara al segon semestre d'aquest 2010. Es preparen accions coordinades amb Serveis Socials i projectes innovadors i lligats a les noves cases per a nous oficis. Per la seva banda, el regidor de Foment de l'Ocupació, Raimon Gusi, remarcava també que en el marc dels Plans Extraordinaris d'Ocupació Local i per els propers sis mesos, es duran a terme accions en temes com la rehabilitació d'habitatges, temes de medi ambient i energies renovables; tot el relacionat amb les tecnologies de la informació, el cooperativisme i la gastronomia.
Des del departament, s'ha explicat que es continuen mantenint programes com el SEFED, el projecte ILOQUID; el Club de la Feina no tancarà les seves portes aquests mesos d'estiu i es mantindran també les accions d'informació, orientació i derivació del SOIP. Finalment, es preveu també l'inici de la segona fase de les Accions Formatives que es realitzen des del CFO Francesc Layret.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/07/2010


Segueix-nos a :