Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
12/05/2010

Els nous vasos de l’ampliació del Complex Aquàtic s’utilitzaran aquest any com a piscines d’estiu

Emília Torres i Jordi Gallego

Les piscines exteriors actuals s’han de reformar per adaptar-les a la nova normativa de la Generalitat.

La regidora d'Esports Emília Torres i el director del Patronat Municipal d'Esports, Jordi Gallego, han explicat les novetats pel que fa al funcionament de les piscines d'estiu a Vilafranca. Torres ha explicat que aquest any 2010 finalitza el termini per adequar les piscines descobertes d'ús lúdic i recreatiu a la nova normativa del Departament de Salut. Malgrat que l'Ajuntament ha demanat una moratòria de l'entrada en vigor d'aquesta normativa i abordar la reforma, la moratòria ha estat denegada i l'Ajuntament no podrà obrir al públic les piscines exteriors actuals.
Per solucionar aquesta situació, l'equip de govern ha decidit que aquest estiu s'utilitzin com a piscines d'estiu els nous vasos de l'ampliació de Complex Aquàtic que estan en funcionament des de fa unes setmanes i justament aquest divendres s'inauguraran oficialment. Aquesta seria una solució transitòria, que va ser aprovada per unanimitat pel consell rector del Patronat Municipal d'Esports, mentre s'adeqüen les piscines exteriors per tal que es puguin reobrir l'estiu del 2011. La regidora ha volgut aclarir que feia molt de temps que se sabia que el 2010 finalitzava el termini de la nova normativa i que aquesta situació ha estat “heretada de l'equip de govern de l'anterior legislatura, que ja havia pres la decisió de tancar-les un cop passat l'estiu de 2009”. El nou vas, d'1,40m de fondària, que s'utilitzarà com a piscina d'estiu, està envoltat de vidre, la qual cosa dóna la sensació de continuïtat amb l'exterior, i estarà comunicat amb les platges de gespa de l'entorn a través de diferents accessos oberts. Cal destacar que es triplica el nombre de m2 exteriors de gespa a l'entorn del complex.
Els abonats del Complex Aquàtic podran utilitzar tant les piscines del complex com les d'estiu, mentre que els usuaris que només vulguin utilitzar les d'estiu tindran, com és habitual, un preu diferenciat, més econòmic, i se'ls assignaran uns vestidors i uns recorreguts per la instal.lació diferenciats de la resta. Ha destacat que la utilització dels nous vasos com a piscina d'estiu no afecta en absolut les activitats i cursos del Complex Aquàtic i el cost és nul, mentre que obrir les piscines d'estiu enguany hauria originat un sobrecost d'uns 60.000 euros.
La regidora ha explicat també que la bona gestió econòmica del projecte d'ampliació del Complex Aquàtic ha permès un estalvi econòmic que es podrà utilitzar per abordar la reforma de les piscines d'estiu actuals per tal que puguin reobrir l'estiu de l'any vinent. En aquest sentit el director del Patronat Municipal d'Esports, Jordi Gallego, ha informat que actualment ja es disposa d'un avantprojecte de reforma i s'està redactant el projecte executiu, que tindria un pressupost d'entre els 500.000 i els 600.000 euros. El projecte planteja integrar les piscines d'estiu dintre del funcionament normal i la gestió del Complex Aquàtic. El projecte també preveu fer les adequacions a la nova normativa de la Generalitat a nivell de filtracions i supressió de barreres arquitectòniques i reformar totalment les dues piscines exteriors per convertir-les en un vas de 20x12m i 1,40m de fondària i un altre vas de 9x6m amb 0,50m de fondària. També es reformarien els vestidors actuals perquè complissin la normativa de supressió de barreres arquitectòniques, crear una zona d'ombra amb espais de picnic i de jocs infantils i l'adequació de la zona de gespa.
Finalment, la regidora d'Esports ha fet una crida a participar en les visites guiades al Complex Aquàtic que es faran aquest cap de setmana coincidint amb la inauguració de les obres d'ampliació i amb les Fires de Maig. 
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 12/05/2010


Segueix-nos a :