Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
20/07/2010

El públic aprova els canvis introduïts al Calima

(c) Jaume Felipe

El festival congrega 3.120 espectadors en els 12 espectacles programats.

La setena edició del Festival Calima, organitzat pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, es va tancar el passat dijous a la nit després de quatre dies carregats d'espectacles de teatre, música, dansa i circ a Vilafranca. L'edició d'enguany venia reformulada amb la incorporació de les arts escèniques i el circ a una proposta que fins l'any passat havia estat estrictament musical. D'altra banda, la nova seu principal del festival, l'espai exterior de l'Auditori Municipal, es posava a prova per primera vegada. I una vegada finalitzat el festival es pot concloure que el públic ha respost positivament als canvis proposats: els espectadors han valorat especialment l'ampliació de continguts, les tres franges horàries i el nou espai per als actes nocturns, tot i manifestar que l'Institut Milà i Fontanals, que ha acollit el Calima durant quatre edicions, era un lloc molt agradable i acollidor.
Un total de 3.120 espectadors han assistit als 12 espectacles que proposava el Festival Calima (el 70% ho han fet als espectacles de pagament programats a l'espai exterior de l'Auditori). El creixement del nombre d'espectadors ha estat d'un 34% respecte de l'any 2009, amb una mitjana de 260 espectadors per espectacle. Més enllà de les xifres, però, s'ha observat un gran diversitat entre el públic: per primera vegada el públic familiar s'ha mobilitzat, els espectadors de les comarques penedesenques s'han fet notar, el públic més habituat a assistir amb regularitat al teatre o a l'auditori no s'ha volgut perdre alguns dels espectacles de tarda o de nit, i els joves s'han abocat als espectacles de mitjanit.
A nivell artístic, la nota ha estat alta en general, tot i que hi ha hagut alguns moments àlgids que el públic ha ovacionat. És el cas de la proposta de Somorrostro Dansa Flamenca, el cabaret literari Asufre!, els concerts de Carles Dènia i Asstrio + Atversaris o la sessió de cloenda del disc jockey “Phil Musical”. Hi ha contribuït també la qualitat tècnica tant de la sonorització com de la il·luminació dels espectacles.
Finalment, des del Servei de Cultura es vol agrair al Ball de Gitanes de Vilafranca el bon servei de bar que ha ofert al públic, a El 3 de Vuit i Ràdio Vilafranca el seu suport especial com a mitjans de comunicació que han donat un suport especial al Festival Calima, així com a la resta de col·laboradors: La Fura, 7 Dies, Cadena SER, Centre Vila, Club Tr3sC i La Taverna de l'Escorxador.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/07/2010


Segueix-nos a :